Архів новин

21 августа 2019

Віталій Комарницький провів особистий прийом

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів особистий прийом громадян.

Питання, з якими громадяни зверталися до очільника області, стосувались тарифів на електроенергію для підприємств, діяльності органів місцевого самоврядування, рекультивації землі, що використовували Збройні сили України, а також оренди комунального майна.

Лісники та рятувальники наведуть лад на території поблизу КПВВ «Станиця Луганська»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Під час заходу було розглянуто питання про ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації державного рівня соціального характеру в частині функціонування КПВВ «Станиця Луганська» та посилення безпеки громадян, які перетинають лінію розмежування.

Жителі Луганщини про незалежність. Олена Борщовська

Дуже люблю Україну, ніколи її не зраджу і не буду шукати для себе кращої долі в чужій країні. Для мене дуже важливо почуватися гідною людиною, і таке можливе лише на рідній землі. 

Завжди прагну бути корисною, особливо у своєму невеличкому містечку, де живу. Мій девіз: передати свої знання та досвід нащадкам.

У ці нелегкі часи закликати кожного українця підтримати нашу неньку, завжди бути поряд та докласти максимум зусиль задля розвитку та процвітання держави.

Вдячний міжнародним партнерам за допомогу в поліпшенні умов перетину лінії розмежування, – Віталій Комарницький

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький зустрівся з Координатором системи ООН, Координатором з гуманітарних питань пані Оснат Лубрані.

У Сєвєродонецьку вони розглянули шляхи вирішення проблем перетину жителями області лінії розмежування, облаштування КПВВ «Станиця Луганська», децентралізаційні процеси, що тривають в області, тощо.

«Упевнений, що ми будемо плідно співпрацювати», – зазначив Віталій Комарницький, відкриваючи зустріч.

Жителі Луганщини про незалежність. Єгор Дулін

Для мене День незалежності – розбудова держави, свобода думки, вільна творчість, повага один до одного.

Українське мистецтво люблять та цінують не тільки наші шанувальни, але й з інших країн. Саме до нас митці приїжджають за натхненням, зображуючи у своїх роботах мальовничі краєвиди, степи, закарпатські гори, відтворюють неповторну культуру та самобитні традиції.

Мені було шість років, коли наша країна стала вільною, незалежною, самостійною. Я гордий тим, що маю честь представляти нашу державу за її межами.

Віталій Комарницький: заклади освіти Луганщини повинні бути вчасно підготовлені до навчального року

Про підготовку освітніх закладів області до нового 2019-2020 навчального року та осінньо-зимового періоду йшлося сьогодні, 21 серпня, на апаратній нараді.

Її провів голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

«До початку вересня всі школи та дитячі садки області повинні бути підготовлені до навчального року. Також необхідно вирішити питання щодо організованого підвозу учнів до навчальних закладів», – наголосив очільник Луганщини.

Піротехніками на Луганщині вилучено та знищено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 20 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,045 га території в смт Станиця Луганська.

Загалом виявлено, вилучено та знищено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд, одну гранату, один інженерний боєприпас та одну одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Монетизовану субсидію можна отримати у будь-якому з 38 уповноважених банків

Розширено перелік банків, через які українці можуть отримувати монетизовану субсидію. Це може бути один з 38 уповноважених банків на здійснення соціальних виплат.

Починаючи з жовтня поточного року, виплату готівкових субсидій здійснюватимуть місцеві органи соціального захисту населення. Для цього Пенсійний фонд надасть виплатні реквізити (рахунки в уповноважених банках або почтові реквізити), на які пенсіонери отримують пенсію.

Обласні урочистості до Дня незалежності України відбудуться у Сєвєродонецьку

Запрошуємо жителів та гостей Луганщини 24 серпня 2019 року на заходи, присвячені відзначенню 28-ї річниці незалежності України.

Розпочнуться урочистості на площі Перемоги о 09:00 з виступу голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної вйськово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького. Включення прямої трансляції загальнонаціональних заходів у Києві заплановано о 09:30. 

Питання співпраці між бізнесом та банківськими установами обговорювалися під час зустрічі в облдержадміністрації

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів  робочу зустріч з питань кредитування інвестиційних проектів суб’єктів малого та середнього підприємництва Луганської області.

Відкриваючи захід, очільник області зазначив, що важливим фактором відродження регіону є економічне відновлення та розвиток мікро-, малих та середніх підприємств.