Архів новин

16 октября 2019

Віталій Комарницький провів особистий прийом громадян

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів особистий прийом громадян.

Проблеми, з якими звернулися жителі Луганщини до очільника області, стосувалися кадрової роботи Чмирівської ОТГ, нецільового використання території пасовищ, правових аспектів утримання водних об’єктів та благоустрою будівель освітніх закладів.

Генеральний консул Німеччини відвідав Сєвєродонецьк

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Погуляйко зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку (офіс у м. Дніпрі) Штефаном Фрідріхом Кайлем.

У ході зустрічі було обговорено актуальну ситуацію в Луганській області, зокрема безпекове та соціально-економічний стан, а також можливості залучення іноземних інвестицій.

У містах і районах області: в Сватовому відкрили «Прозорий офіс»

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська в Сватовому взяла участь в церемонії відкриття Центру надання соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс».

Для реалізації проєкту з різних джерел залучено близько 3 млн гривень. Зокрема, з районного бюджету спрямовано 500 тис. гривень.

«Прозорий офіс» дозволить надавати населенню базовий пакет послуг соціального характеру в одному приміщенні.

Єднаємо Луганщину: триває відбудова зруйнованого мосту

Сьогодні, 16 жовтня, підрозділ ДСНС України у складі двох чоловік провели обстеження території біля мосту.

Для продовження робіт щодо відновлення прольоту мосту прибули десять представники ТОВ Укртрансміст. До робіт були задіяні бортова газель та автопідйомник.

Також працювали співробітники ДП «Станично-Лугунський автодор». Вони зрізали дерева та гілки на лівому узбіччі дороги в напрямку від зруйнованого мосту до КПВВ. Потім завантажували на самоскид і вивозили.

Крім цього, прибирали та вивозили сміття.

Оголошення про проведення добору кандидатур членів регіональної комісії з реабілітації в Луганській області від наукових установ, громадських об’єднань

У зв’язку із закінченням терміну прийому документів та відсутністю поданих кандидатур від наукових установ, громадських об’єднань до складу регіональної комісії з реабілітації в Луганській області Луганська обласна державна адміністрація оголошує про проведення добору.

Для участі у доборі кандидатур наукові установи, громадські об’єднання подають такі документи:

Важливо, щоб молодь навчалася, жила і працювала в Україні, – Віталій Комарницький на обласному презентаційному форумі

Перший обласний презентаційний форум «Живи і працюй в Україні» відбувся сьогодні, 16 жовтня, у Сєвєродонецьку в Льодовому палаці спорту.

Організатори заходу протягом дня мали можливість поінформувати молодь про стан та тенденції ринку праці, представити актуальні професії та спеціальності, розглянути шляхи реалізації творчого потенціалу молодого покоління. У роботі форуму взяв участь голова облдержадміністрації Віталій Комарницький.

У містах і районах області: в Попасній відкрився «Інклюзивно-ресурсний центр»

Він розташований у приміщенні Попаснянської центральної районної лікарні.

На ремонтні роботи з районного бюджету витрачено 1,5 млн гривень, а на придбання спеціального обладнання використана освітня субвенція.

На цей час інклюзивну освіту тут отримують 90 дітей.

Директор центру Наталія Федорова розповіла гостям про умови та графік навчання, познайомила із спеціалістами, що працюють в установі.

Зі свого боку, гості привітали господарів із відкриттям та вручили центру подарунки і грамоти.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 57 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 15 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,3 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 57 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 29 артилерійських снарядів, 24 гранати й чотири мінометні міни.

Увага! Оголошення

18 жовтня 2019 року відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили понад 256 млн гривень

У Луганській області юридичні та фізичні особи сплатили у січні-вересні 2019 року 256 млн 864 тис. гривень плати за землю. Ці кошти  спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Нагадаємо, що відповідно до податкового законодавства власники землі та землекористувачі сплачують за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою кошти сплачуються за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.