Архів новин

17 октября 2019

Єднаємо Луганщину: триває відбудова зруйнованого мосту

Сьогодні підрозділ ДСНС України у складі двох чоловік провели обстеження території біля мосту.

Для продовження робіт щодо відновлення прольоту мосту прибули десять представників ТОВ «Укртрансміст». До робіт вони задіяли бортову газель.

Також працювали співробітники ДП «Станично-Луганський автодор».

Вони зрізали дерева та гілки на лівому узбіччі дороги в напрямку від зруйнованого мосту до КПВВ. Потім завантажували на самоскид і вивозили.

Крім цього, завезли дві вантажівки щебеню для підсилення технологічної дороги.

Ще один електрокар курсує від КПВВ «Станиця Луганська»

Сьогодні, 17 жовтня, на відрізку довжиною 800 метрів між КПВВ «Станиця Луганська» та тимчасовим обхідним мостом було запущено ще один електрокар.

Це стало можливим завдяки плідній співпраці керівництва Луганської облдержадміністрації та Польового офісу Верховного комісара ООН у справах біженців ООН у місті Сєвєродонецьк.

Катерина Безгинська: плани розвитку системи соціальних послуг для дітей і сімей з дітьми мають бути розроблені у всіх містах та районах області

Робоча група  з реформування системи інституціонального догляду та виховання дітей, яку очолює заступник голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська, розглянула стан виконання Регіонального плану заходів щодо реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2018-2026 роки, затвердженого  розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 12.12.2018 № 1003.

Сумоїсти області на світових змаганнях вибороли три медалі

Чемпіонат світу з сумо серед дорослих і юніорів (ІІ ранг) відбувся в Японії.

У світовій першості взяли участь спортсмени з 29 країн.

До складу збірної України увійшли два представники Луганщини: майстер спорту України Святослав Семикрас та кандидат у майстри спорту України Іван Сорочан.

Так, серед чоловіків Святослав Семикрас (вагова категорія 85 кг) здобув золото в особистій першості та разом з Іваном Сорочинським та ще двома українцями вибороли командну «бронзу» світових змагань.

Цьогоріч облдержадміністрацією забезпечено майже 2 мільйони гривень надходжень до місцевих бюджетів від орендної плати за землю

За 9 місяців 2019 року Луганською обласною державною адміністрацією укладено договори оренди земельних ділянок державної власності, які розташовані за межами населених пунктів, на загальну площу 37,7122 га.

Відповідно до податкового законодавства, надходження від плати за землю є місцевим податком та зараховується в дохід місцевих бюджетів (сільських, селищних, міських рад) за місцезнаходженням земельних ділянок.

Кікбоксери Луганщини привезли зі всеукраїнської першості 21 медаль та спеціальний приз

У Бахмуті відбувся відкритий чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед спортивних клубів та ДЮСШ. Луганську область представляли 30 спортсменів, які вибороли 21 медаль: 10 золотих, 4 срібні та 7 бронзових.

Крім цього, у загальнокомандному заліку представники Луганщини посіли четверту сходинку серед 16 команд-учасників.

Так, чемпіонами змагань у своїх вагових категоріях стали: Іван Калашніков, Олександр Ткачов, Володимир Хурт, Руслан Юпатов, Дар’я Кошелева, Дар’я Щербіна, Сергій Кузнецов, Ярослав Солод та Антон Д`яченко.

Катерина Безгинська: жителі Луганщини вдячні Міжнародному Комітету Червоного Хреста в Україні

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська провела зустріч з головою суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Сєвєродонецьку Себастьяном Фюстьє.

Від імені жителів Луганщини Катерина Безгинська висловила вдячність МКЧХ та особисто пану Фюстьє за великий об’єм допомоги, що вони надають постраждалим від війни на Донбасі.

Вступ у дію постанови Уряду щодо затвердження Порядку в’їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території призупинено на 30 днів

Уряд прийняв рішення відтермінувати вступ у дію постанови № 815 «Про затвердження Порядку в’їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів з таких територій».

З 29 жовтня згідно з цією постановою, зокрема, мали змінитися правила перетину контрольно-пропускних пунктів між тимчасово окупованими територіями та підконтрольними українській владі для дітей віком до 14-ти років. А саме, за новими правилами при перетині лінії розмежування діти повинні були б мати закордонний паспорт.

Важлива інформація

21 жовтня 2019 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 12:00.

Діяльність «Прозорих офісів» є успішною на Луганщині, - Віталій Комарницький

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький учора зустрівся з представницею регіональної місії USAID в Україні та Білорусі, заступницею директора з Управління демократії та врядування Енн Хоппер та директоркою регіонального офісу проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні», керівницею з питань урядування Маяю Гоголадзе.

Під час зустрічі представлено проєкт USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» та розглянуті стратегічні напрями другого року його реалізації.

Бойовика терористичного угруповання «Заря» так званої «ЛНР» затримала СБУ на лінії розмежування

Колишній бойовик так званого «батальйону «Заря» терористичної організації «ЛНР», затриманий Службою безпеки України під час перетину лінії розмежування у Донецькій області. Він планував повернутися до тимчасово окупованого Донецька.

У ході перевірки оперативники спецслужби встановили, що уродженець Харкова брав активну участь у бойових діях проти українських військових.

На Луганщині створили інтерактивну мапу децентралізації в регіоні

У Луганській обласній державній адміністрації – обласній військово-цивільній адміністрації за підтримки місії REACH Initiative в Україні створено інтерактивну мапу децентралізації в Луганській області.

Мапа містить відомості про перспективний план формування територій громад, стан утворення ОТГ, місцезнаходження державних та комунальних закладів, які надають послуги населенню, а також інші інформаційно-аналітичні матеріали.