Архів новин

01 апреля 2020

Карантин? - як орієнтуватися у змінах до законодавства щодо фінансових питань? - Юридичні клініки Луганщини нададуть безкоштовну правову допомогу навіть дистанційно

Обмеження, введені Урядом України у зв’язку із поширенням COVID-19 супроводжуються низкою законодавчих змін, в тому числі – й щодо сплати податків, ЄСВ, нарахування пені та штрафів за кредитними зобов’язаннями, обрахунку страхового стажу, сплати комунальних платежів тощо.

Якщо Ви не впевнені у тому, як в період карантину сплачувати податки, рахунки за комунальні послуги, обов’язкові платежі за своїми кредитами та з інших питань, пов’язаних із фінансовими послугами – Ви можете дистанційно звернутися до юридичної клініки та отримати безоплатну правову допомогу.

Опалювальний сезон рекомендовано не завершувати до 10 квітня

Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай під час засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років та сталого проходження опалювального сезону.

Рекомендовано переглянути рішення тим громадам, де їх вже ухвалено. Бо за прогнозом упродовж тижня середньодобова температура буде нижчою, ніж + 8 С. 

На Луганщині обговорили організацію роботи під час карантину у закладах соціальної сфери

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела робочу нараду щодо забезпечення протиепідемічних заходів у закладах соціальної сфери області.

У режимі відеоконференції долучились представники райдержадміністрацій, міських рад та об’єднаних територіальних громад.

Наявність захворювання у окремого підприємця може викликати неконтрольоване зростання кількості інфікованих, - Сергій Гайдай висловив свою позицію щодо роботи ринків

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки відвідав Сватівщину.

Очільник Луганщини особисто проінспектував роботу блокпосту поліції на кордоні з Харківською областю. Зокрема, ознайомився із роботою  підрозділів радіаційного, хімічного, біологічного захисту та заходами з обеззараження автомобілів.

До уваги громадськості!

Установчі збори для формування нового складу громадської ради при Луганській облдержадміністрації на 2020-2021 роки, які планувалося провести 09 квітня 2020 року, перенесено у зв'язку із запровадженням карантину.

Уточнену інформацію про дату, час та місце проведення установчих зборів кандидатам до складу громадської ради буде повідомлено додатково.

Уряд погодив доплати окремим категоріям громадян та індексацію пенсій

Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою визначається механізм проведення перерахунку пенсій, встановлення щомісячної компенсаційної виплати для пенсіонерів старше 80-річного віку та виплати одноразової грошової допомоги у сумі 1000 гривень.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 1 квітня, на засіданні Кабінету Міністрів України.

Постанова про «Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році», зокрема, передбачає:

Влада виплачуватиме допомогу найбіднішим верствам населення під час карантину – Володимир Зеленський

Влада складе списки малозабезпечених категорій громадян, щоб надати фінансову допомогу найбіднішим українцям під час карантину. Про це йшлося на щоденній селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського щодо боротьби з поширенням коронавірусу.

Наразі в Україні зафіксовано 669 випадків захворювання, 120 з яких підтверджені за минулу добу.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 65 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 31 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 11,27 га місцевості у Попаснянському районі.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено 65 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 50 артилерійських снарядів, сім гранат і вісім набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Жителі області запитують – Сергій Гайдай відповідає

До голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая від жителів області надходять запитання щодо дій та вжиття заходів у період карантину.

Зокрема, це повернення громадян України людей із-за кордону. 

Запитання. Як повернутись із-за кордону? До кого потрібно телефонувати, щоб потрапити в Україну (алгоритм від самостійного підняття слухавки задля дзвінка в консульство до підписки про самоізоляцію)?

Довідка про громадські обговорення проєкту Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки та звіту про стратегічну екологічну оцінку Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки

Департаментом економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації згідно з ст. 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» складено довідку про громадські обговорення проєкту Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки та звіту про стратегічну екологічну оцінку Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки.

Підтверджено третій випадок захворювання на COVID-19 на Луганщині

На засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із виникненням на території Луганської області випадку захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом, повідомили, що жінка, у якої підтверджено діагноз, перебуває в КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня».

Вона – з числа чотирьох осіб, у яких була встановлена підозра на коронавірус. Вже виявлено коло осіб, з яким контактувала хвора, – це 41 людина. Наразі вони перебувають під медичним наглядом.