Архів новин

16 апреля 2020

Сергій Гайдай: ми забираємо всіх наших громадян – саме так чинять сильні країни

Сьогодні у місті Щастя з полону окупованої частини Луганщини на підконтрольну українській владі територію повернулися 11 громадян України.

Зустрічав наших бранців голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Це відбулося в рамках взаємного звільнення утримуваних осіб, яке ініціював Президент України Володимир Зеленський. Крім того, в результаті обміну на КПВВ «Майорське» з непідконтрольної території Донецької області повернулися 9 громадян.

Бути добру: Сергій Гайдай передав ключі від автомобіля для обслуговування людей з інвалідністю до Троїцького району

Ключі від цього автомобіля голова облдержадміністрації вручив сьогодні, 16 квітня, головному лікарю комунального некомерційного підприємства «Троїцьке територіальне медичне об'єднання» Наталії Кайді.

«Такого спеціалізованого транспорту району не вистачало. Упевнений, це допоможе рятувати здоров’я та життя людей, – наголосив Сергій Гайдай. – Дякую за сприяння народному депутату Артему Дубнову».

Він висловив сподівання, що через деякий час на Луганщину надійде ще один такий автомобіль.

Пробне ЗНО: нові можливості для зареєстрованих учасників

Проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання відтерміновується, проте вже сьогодні всі зареєстровані учасники мають можливість розширити коло своєї обізнаності щодо процедури проведення ЗНО.

В особистих кабінетах учасників пробного ЗНО на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти розміщено посилання, за якими можна переглянути відео, попрацювати з тестами, попрактикуватися в заповненні бланків відповідей, навчитися ефективно розподіляти час, побачити, як проходить ЗНО.

Ще три дитини відтепер проживають в будинку сімейного типу в Рубіжному

Три дитини, які залишилися без батьківського піклування, знайшли родинне тепло в дитячому будинку сімейного типу Ірини та Віталія Целухіних з Рубіжного.

Це брати Данило, 2013 року народження, і Ярослав, 2018 року народження, та їх сестра Аріна, 2016 року народження, які набули статусу дітей, позбавлених батьківського піклування.

Слід зазначити, що подружжя Целухіних вже більше 5 років виховує 6 дітей, від яких відмовилися рідні батьки.

Ірина та Віталій упевнені, що між дітьми встановляться дружні відносини.

МОН запустило сайт про важливі зміни в освіті, впроваджені через карантин

Усі зміни в освітньому процесі, впроваджені через карантин, відтепер зібрано на окремому сайті (http://mon-covid19.info).

Зокрема, інформацію про дистанційне навчання, завершення навчального року в школах, цьогорічне ЗНО та вступну кампанію.

Новий ресурс містить важливу інформацію про зміни в роботі дитячих садків, шкіл, закладів ПТО, університетів та коледжів.

Обласна влада почастувала нацгвардійців пасками

Напередодні чистого свята Великодня заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко зустрілась з представниками командування групи морально-психологічного забезпечення штабу угрупування Національної гвардії України ООС.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено один вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 15 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,11 га місцевості у Новоайдарському та Попаснянському районах.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено один вибухонебезпечний предмет.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Малий бізнес зможе сплачувати 0 відсотків за існуючими кредитами

Уряд вдосконалив програму «Доступні кредити 5-7-9 %», щоб підтримати бізнес у подоланні наслідків пандемії COVID-19.

Зокрема, це збільшення максимальної суми позики до 3 млн гривень, розширений перелік інвестиційних цілей кредитування та можливість рефінансування під 0 відсотків - такі зміни були прийняті в програму Кабінетом Міністрів України на засіданні 15 квітня.

Електронні паспорти у Дії: Уряд ухвалив постанову

Цифрові паспорти вже зовсім скоро зможуть використовувати всі українці. Електронні версії ID-картки та закордонного паспорта будуть доступні у мобільному застосунку «Дія».

Це стало можливо завдяки тому, що Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про реалізацію експериментального проєкту щодо застосування паспорта громадянина України у формі картки в електронному вигляді та паспорта громадянина України для виїзду за кордон в електронному вигляді».

Україна – одна з перших країн у світі, що реалізувала цифровий паспорт у смартфоні.

Президент підписав закон щодо посилення відповідальності за підпал сухої трави

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)» № 556-ІХ, який Верховна Рада ухвалила на позачерговому пленарному засіданні 13 квітня 2020 року.