Архів новин

13 ноября 2020

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня працівників сільського господарства України

Шановні працівники сільського господарства!

Щиро і сердечно вітаємо вас із професійним святом!

Ви взяли на себе найважчу і найважливішу турботу – працювати на землі і годувати країну. Аграрний сектор економіки тому й іменується базовим, що разом з іншими складає основу життя держави та добробуту її громадян.

Війна повністю змінила економічну мапу області – колись промисловий регіон став сільськогосподарським. Сьогодні саме ви, сільські трударі, своєю копіткою працею зміцнюєте Луганщину, створюєте її мирне майбутнє.

Думка фахівця: Тривалість та інтенсивність контакту впливає на ризик зараження, тому введення «карантину вихідного дня» – єдина можливість ефективного розриву ланцюжка контактів

Як зазначив виконуючий обов’язки директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв, уведені заходи значно зменшать можливість поширитися вірусу на нові соціальні групи.

«Тому що упродовж вихідних днів люди не будуть інтенсивно та тривало контактувати в закритих приміщеннях», – наголосив він.

Звіт про результати громадського обговорення проєкту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2021-2023 роки

З 21 жовтня до 6 листопада 2020 року відбулися електронні обговорення з громадськістю проєкту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2021-2023 роки.

В обговореннях взяли участь представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, бізнесу.

Лабораторно підтверджено 118 нових випадків COVID-19 в області. В Україні черговий антирекорд – 11 787 за добу

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 29 осіб, Сєвєродонецьк – 19, Рубіжне – дев’ять, Біловодський район – шість, Кремінський – 10, Міловський – три, Новоайдарський – 10, Новопсковський – 10, Попаснянський – три, Станично­-Луганський – шість, Старобільський – 13.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 4 940 людей.

З них одужали – 2 557 (71 за останню добу); лікуються – 2 262 (294 – стаціонарно, 1 968 – амбулаторно).

Унаслідок ускладнень, спричинених коронавірусом, померла 70-річна жінка з міста Лисичанськ.

У Кремінній відкрили пам’ятну дошку загиблому військовому

Пам’ятну дошку кремінянину, учаснику АТО Андрію Чуприні встановили на фасаді Кремінського ліцею № 1, де навчався загиблий герой.

Андрій Чуприна проходив службу в 36-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського помічником гранатометника розвідувального взводу батальйону морської піхоти.

Загинув 3 травня 2017 року внаслідок вибухового поранення під час виконання бойового завдання в зоні проведення АТО.  

Забезпечення якісної, сучасної та доступної освіти є пріоритетними завданнями облдержадміністрації, – Катерина Безгинська на селекторній нараді

13 листопада відбулася селекторна нарада щодо стану використання у 2020 році освітніх субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам під головуванням виконуючої обов’язки голови облдержадміністрації Катерини Безгинської з керівниками військово-цивільних адміністрацій, головами міських рад, районних державних адміністрацій, головами селищних, сільських рад  об’єднаних територіальних громад, їх заступниками з гуманітарних питань, керівниками фінансових відділів місцевих рад, начальниками органів управління освітою.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 70 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 12 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 4 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 38 артилерійських снарядів, 16 мінометних мін, вісім гранат й два підривника.

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 2,8 млрд гривень ЄСВ

У січні-жовтні 2020 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 2 млрд 829,4 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Серед основних джерел надходжень єдиного соціального внеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб – підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

Контррозвідка СБУ затримала колишнього бойовика так званої «ЛНР»

Контррозвідники Служби безпеки України викрили та затримали учасника незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР», який переховувався у Дніпрі.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що мешканець Луганська, колишній десантник приєднався до проросійських бойовиків та брав участь у бойових діях у складі розвідувальної роти одного з НЗФ. Згодом він очолив підрозділ у так званому «3-му Станично-Луганському батальйоні десантно-штурмової бригади».

Потім він залишив «службу» у бойовиків та вирішив «залягти» у Дніпрі, де працевлаштувався.

На стадіоні в Станиці Луганській облаштовують легкоатлетичні об’єкти

У рамках «Національного проєкту «Велике будівництво» у смт Станиця Луганська триває реконструкція КУ «Стадіон «Нива».

Вже завершується укладання гумового покриття бігових доріжок та баскетбольного майданчика, триває нанесення другого шару поліуретанового покриття.

Завдяки цьому покриттю доріжки матимуть достатню стійкість та високі амортизаційні властивості, забезпечуватимуть ефективне зчеплення.

Також тривають роботи щодо оснащення зони приземлення для стрибків.

Опубліковано зміни до постанови Уряду від 22 липня 2020 р. № 641 щодо додаткових обмежувальних заходів під час пандемії COVID-19

Зокрема, у постанові Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2020 р. № 1100 йдеться: