Архів новин

27 ноября 2020

Глава держави підписав закон щодо вдосконалення функціонування ЦНАПів

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі» № 943-ІХ, який Верховна Рада ухвалила третього листопада 2020 року.

Закон спрямований на оптимізацію мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), удосконалення доступу до адміністративних послуг в електронній формі та розв'язання проблем у сфері надання таких послуг.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 21 артилерійський снаряд

Протягом минулої доби, 26 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 5,25 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 21 артилерійський снаряд, 18 мінометних мін і 20 гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Лабораторно підтверджено 136 нових випадків COVID-19 в області. В Україні черговий антирекорд – 16 218 за добу

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 28, Рубіжне – 20, Сєвєродонецьк – 29, Білокуракинський район – три, Кремінський – три, Новоайдарський – шість, Попаснянський – дев’ять, Сватівський – 14, Станично-Луганський – вісім, Старобільський – шість, Троїцький – 10.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 6 061 особи.

З них одужали – 3 843 (136 за останню добу); лікуються – 2 061 (365 – стаціонарно, 1 696 – амбулаторно).

«Жорстокість та цинізм – справжній геноцид українського народу у виконанні злочинної радянської влади – ось що таке Голодомор» – Сергій Гайдай взяв участь у мітингу-реквіємі у памʼять жертв Голодомору 1932-1933 років

Очільник Луганської області Сергій Гайдай взяв участь у мітингу-реквіємі у памʼять жертв Голодомору 1932-1933 років, який відбувся у храмовому комплексі на честь Ікони Божої Матері «Прикликання загиблих».

Усі опорні лікарні Луганщини забезпечені медичним киснем. При потребі зможемо допомогти і сусіднім областям, – Сергій Гайдай

Про це голова обласної державної адміністрації заявив сьогодні, 27 листопада, відвідуючи ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот».

А саме, цех розділення повітря, де виробляють, зокрема, і медичний кисень.

Увага! Основні дати проведення пробного ЗНО-2021

Із детальною інформацією про умови реєстрації осіб, які виявили бажання взяти участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, і вартістю пробного ЗНО-2021 можна буде ознайомитися до 9 грудня 2020 року.

Реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні відбуватиметься з 5 по 19 січня 2021 року на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти.

У Попаснянській районній лікарні розпочне функціонувати кабінет комп’ютерної томографії

Для проведення якісної діагностики цьогоріч за кошти районного бюджету для Попаснянської районної лікарні придбали комп’ютерний томограф.

Крім того, там завершено реконструкцію приміщення, де згодом розташують томограф.

На сьогодні приміщення повністю готове для встановлення нового обладнання.

Тож, вже наступного тижня заплановано проведення монтажних робіт.

Уряд відновив забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка»

Уряд схвалив постанову «Деякі питання надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», якою, зокрема, затвердив порядок забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка» за рахунок коштів державного бюджету.

Наразі батьки, у яких діти народилися до 23 жовтня 2020 року включно та яким не надано«пакунок малюка», отримують грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Оголошено конкурс на одержання субгранту в рамках програми «Покращення доступу сільськогосподарських ММСП до інноваційних рішень»

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку в Україні (AГРО), що реалізується компанією Кімонікс Інтернешнл, запрошує подавати заявки на одержання субгранту в рамках реалізації виконання «Покращення доступу сільськогосподарських ММСП до інноваційних рішень».

Мета субгранту – надання допомоги агропродовольчим мікро-, малим та середнім підприємствам (ММСП) у доступі до інноваційних рішень, підвищення рівня знань та поінформованості щодо можливостей та інструментів успішного впровадження інноваційних рішень у своїх компаніях.