Архів новин

04 декабря 2020

Верховна Рада проголосувала за ініціативи Президента щодо підтримки людей і бізнесу на період дії карантинних заходів

Президент України Володимир Зеленський вітає ухвалення Верховною Радою законодавчих ініціатив, поданих ним з метою підтримки людей і бізнесу у період дії карантинних заходів для запобігання поширення в Україні COVID-19.

Сергій Гайдай: обласна влада завжди вирішує проблеми ветеранів АТО і виключно в правовому полі

Із програмним директором ГО «Простір можливостей» Оксаною Колядою, яка перед цим зустрілася з активістами громадських спілок ветеранів АТО/ООС нашої області, декілька актуальних питань обговорив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Оксана Коляда, зокрема, повідомила, що разом із колегами вона працює над дорожньою картою рекомендацій, які надаватимуть Мінреінтеграції, Мінветеранів і Уряду загалом.

У подальшому їх можна буде ефективно реалізувати через ветеранський громадський рух або центри підтримки ветеранів.

Завдання обласної влади – чути прохання осіб з інвалідністю та оперативно вирішувати завдання, – Сергій Гайдай під час онлайн-форуму «Життя без обмежень»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у Міжрегіональному дводенному онлайн-форумі «Життя без обмежень».

Поліцейські офіцери чотирьох громад Луганщини отримали ключі від нових позашляховиків

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай разом з начальником Головного управління поліції у Луганській області Сергієм Колесником передали ключі від нових автомобілів «Renault Duster» для поліцейських офіцерів чотирьох громад області.

Також поліцейським, які будуть нести службу в Біловодській, Білокуракинській, Марківській та Шульгинській ОТГ, вручили сертифікати міжнародного зразку.

Сергій Гайдай: завдяки українським військовим ми можемо спокійно працювати, вчитись та просто мирно жити

Очільник Луганщини сьогодні, 4 грудня, привітав військових із прийдешнім Днем Збройних сил України.

В одній із військових частин у Сєвєродонецьку Сергій Гайдай вручив нашим воїнам державні нагороди та обласні відзнаки.

«Завдяки вам ми можемо спокійно працювати, вчитись та просто мирно жити на рідній землі. День Збройних сил відзначають у грудні, коли починається зима. Саме в такі моменти розумієш, наскільки важко нашим воїнам зараз там, в бліндажах, окопах, робити свою справу – боронити країну», – наголосив він.

Ваша робота важка не фізично, а «у серці» – Сергій Гайдай привітав волонтерів Луганщини

Голова обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистостях з нагоди Дня волонтера.

В цей день в облдержадміністрації вітали волонтерів, які допомагали населенню, постраждалому внаслідок масштабних лісових пожеж на Луганщині.

Волонтерка Луганщини презентувала поетичну збірку патріотичного змісту

Напередодні Всесвітнього дня волонтера в Луганському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація поетичної збірки Надії Нещерет «Молитва за життя».

Усі вірші збірки патріотичного спрямування.

Як волонтерка автор знає про службу українських воїнів, що ризикують життям задля захисту рідної землі.

За станом здоров’я Надія не змогла стати військовослужбовцем. Та вона усіляко допомагає воїнам, а також разом з іншими волонтерами організовує різноманітні заходи для вшанування загиблих бійців АТО/ООС.

Запрошуємо на онлайн-конференцію

У рамках проєкту «Розбудова потенціалу організацій громадянського суспільства (ОГС) та Робочих груп з громадської безпеки та соціальної згуртованості (РГГБСЗ) в частині моніторингу місцевих бюджетів та адвокатування змін до бюджетів з акцентом на безпеку громади, посилення доступу до правосуддя та соціальну згуртованість в цільових громадах Донецької та Луганської областей» буде проведено онлайн-конференцію «Місцевий бюджет для громадської безпеки та соціальної згуртованості».

Лабораторно підтверджено 116 нових випадків COVID-19 в області. Унаслідок ускладнень померли чотири хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 31, Рубіжне – 10, Сєвєродонецьк – 40, Білокуракинський район – вісім, Кремінський – п’ять, Марківський – два, Новоайдарський – два, Сватівський – одне, Станично-Луганський – дев’ять, Старобільський – шість, Троїцький – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 6 726 осіб.

З них одужали – 4 862 (207 за останню добу); лікуються – 1 682 (290 – стаціонарно, 1 392 – амбулаторно).

Для Морозівської сільської лікарської амбулаторії придбано новий автомобіль

Автомобіль для лікарської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини придбано на умовах співфінансування за рахунок коштів районного бюджету та бюджету Морозівської сільської ради.

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували майже 6 мільярдів податків і зборів

У січні-листопаді 2020 року платники Луганщини спрямували до зведеного бюджету 5 млрд 944,9 млн гривень.

Це на 406 млн гривень більше, ніж у січні-листопаді 2019 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 2 млрд 613,3 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 140,9 млн гривень.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 45 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 3 грудня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 4,2 га території у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 45 артилерійських снарядів, 15 мінометних міни, шість гранат і один інженерний боєприпас.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У Кремінній в пенсійному фонді відремонтували відділ обслуговування

У Рубіжанському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду після капітального ремонту відкрили Кремінський відділ обслуговування громадян.

Приміщення приведено у відповідність до стандартів Пенсійного фонду України.

Там два зала – очікування та обслуговування. В них встановлено систему відеоспостереження, що робить процес обслуговування більш прозорим.

Створено умови для людей з інвалідністю: вхід до приміщення обладнали пандусом, для осіб з порушенням зору на підлозі закріпили спеціальне направляюче покриття, а на стінах – покажчики зі шрифтом Брайля.