Архів новин

09 декабря 2020

Питання погашення заборгованості із заробітної плати підприємствами Луганщини обговорили в облдержадміністрації

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засіданні обговорили питання погашення заборгованості заробітної плати за 2020 рік, єдиного соціального внеску та страхових внесків до Пенсійного фонду України. 

Сергій Гайдай взяв участь у форумі місцевого самоврядування

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у форумі «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави», який пройшов у форматі відеоконференції.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 36 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 8 грудня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,18 га території у Новоайдарському та Попаснянському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 17 артилерійських снарядів, 17 мінометних мін і дві гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Володимир Зеленський вітає повернення в Україну двох громадян, яких протягом трьох років утримували в Іраку

Президент України Володимир Зеленський вітає повернення на батьківщину українських громадян Євгена Фоменкова та Олександра Санпітера, яких захопили й утримували на території Іраку з липня 2017 року.

Повернення українців додому стало можливим завдяки спільній і послідовній роботі Офісу Президента, Міністерства закордонних справ та інших державних структур. Глава держави особисто координував процес звільнення наших громадян.

Глава держави привітав рішення Європейського Союзу про виплату Україні першого траншу макрофінансової допомоги

Президент України Володимир Зеленський привітав рішення Європейського Союзу про виплату Україні першого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 мільйонів євро.

Питання надання макрофінансової допомоги Україні для подолання наслідків пандемії COVID-19 було предметом особливої уваги Глави держави під час його телефонних контактів протягом року з Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та переговорів з лідерами ЄС під час 22-го Саміту Україна – Європейський Союз 6 жовтня 2020 року.

Лабораторно підтверджено 134 нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 20, Рубіжне – 28, Сєвєродонецьк – 31, Білокуракинський район – п’ять, Кремінський – шість, Марківський – чотири, Міловський – чотири, Новоайдарський – 14, Попаснянський – одне, Сватівський – дев’ять, Станично-Луганський – два, Старобільський – 10.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 7 275 осіб.

З них одужали – 5 378 (299 за останню добу); лікуються – 1 703 (376 – стаціонарно, 1 327 – амбулаторно).

Важливо: укладено угоди щодо надання Україні 640 млн євро на відновлення дорожньої мережі Луганщини, інфраструктури на Сході та закупівлю електротранспорту

Сьогодні Європейський інвестиційний банк та Уряд України уклали одразу три кредитні угоди на загальну суму 640 млн євро для реалізації пріоритетних проєктів у галузі інфраструктури та транспорту.

340 млн євро ЄІБ будуть спрямовані на відновлення і покращення ключової соціальної та транспортної інфраструктури у Східному регіоні. Це школи, дитсадки, лікарні, поштові відділення, вуличне освітлення, каналізаційні системи, а також муніципальний транспорт і відповідна інфраструктура для нього.

Громадськість Луганщини дізналась про наступні кроки проєкту «Велике будівництво» у регіоні

Нещодавно Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець» ініціював онлайн-дискусію «Автодороги Луганщини: «Велике будівництво» вже на великих дорогах, чи буде воно на «маленьких доріжках»?».

Спікерами виступили начальник управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області ОДА Андрій Чумак та виконуючий обов’язки начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Олег Кравцов.

За цей рік ми зробили втричі більше для повернення окупованих територій, ніж за усі попередні роки, – Сергій Гайдай

Очільник Луганщини дав оцінку посиленню реінтеграційних процесів, рушійною силою для яких стали результати зустрічі у Нормандському форматі наприкінці минулого року.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 9 грудня 2020 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 452,25 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 11 грудня;

- установи банків – по 9 грудня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

На Луганщині створено перший індустріальний парк «Східний регіон»

Він розташований у Попасній. Створено індустріальний парк при підтримці Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації за ініціативи міської ради.

Його функціонування сприятиме активізації інвестиційної діяльності та може стати вагомим фактором посилення інвестиційної привабливості як окремої територіальної громади, так і регіону загалом.

Платники Луганщини перерахували до бюджету майже 220 мільйонів військового збору

За січень-листопад 2020 року надходження військового збору в області склали 219,5 млн гривень.

Це на 24,1 млн гривень, або на 12,3 %, більше надходжень січня-листопада 2019 року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області