Прес-центр9 грудня 2020, 13:12

Важливо: укладено угоди щодо надання Україні 640 млн євро на відновлення дорожньої мережі Луганщини, інфраструктури на Сході та закупівлю електротранспорту

Сьогодні Європейський інвестиційний банк та Уряд України уклали одразу три кредитні угоди на загальну суму 640 млн євро для реалізації пріоритетних проєктів у галузі інфраструктури та транспорту.

340 млн євро ЄІБ будуть спрямовані на відновлення і покращення ключової соціальної та транспортної інфраструктури у Східному регіоні. Це школи, дитсадки, лікарні, поштові відділення, вуличне освітлення, каналізаційні системи, а також муніципальний транспорт і відповідна інфраструктура для нього.

Ще 100 млн євро кредиту ЄІБ надасть на відновлення дорожньої мережі Луганщини. Кошти будуть спрямовані на капітальний і поточний середній ремонти ділянок автошляхів: Чугуїв-Мілове, «Демино-Олександрівка»-Сватове-Лисичанськ-Луганськ, Танюшівка-Старобільськ-Бахмут.

200 млн євро ЄІБ підуть на реалізацію проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ», що передбачає закупівлю виключно електричного громадського транспорту – трамваїв, тролейбусів, електробусів, вагонів метро, а також будівництво та оновлення трамвайних і тролейбусних ліній, заміну тягових підстанцій.

Вже попередньо визначено 18 міст-учасників проєкту: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці. Їх остаточний перелік буде сформовано після ратифікації угоди з банком.

За інформацією Урядового порталу