Архів новин

25 февраля 2021

Президент на засіданні Ради розвитку громад та територій: Для остаточного завершення децентралізації маємо вирішити кілька важливих завдань

Для завершення децентралізації необхідно внести зміни до Конституції України щодо відносин між центральними та місцевими органами влади, а також ухвалити законодавство про місцеві референдуми та стосовно самоврядування у міських громадах. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час засідання Ради розвитку громад та територій у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30».

Фінансування пенсій за лютий в області завершено в повному обсязі

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 25 лютого у регіоні в повному обсязі завершено фінансування виплати пенсій за поточний місяць.

Центр поштового зв’язку та установи банків профінансовано на 1468,96 млн гривень.

Спортсмен збірної Луганської області здобув золото та бронзу на чемпіонаті України з легкої атлетики у приміщенні серед спортсменів з вадами слуху

Спортсмен збірної області Луганського регіонального центру «Інваспорт», вихованець відділення з легкої атлетики ЛОДЮСШІ Олександр Дмитриєнко успішно виступив на чемпіонаті України з легкої атлетики у приміщенні серед спортсменів з вадами слуху, який відбувся у Сумах 20-22 лютого.

Олександр здобув золоту нагороду на дистанції 200 метрів (час – 22.32) і бронзову нагороду на дистанції 60 метрів (час – 7.07).

Лабораторно підтверджено 47 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще четверо хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – дев’ять, Рубіжне – дев’ять, Сєвєродонецьк – 13, Білокуракинський район – одне, Кремінський – два, Новоайдарський – два, Новопсковський – п’ять, Попаснянський – п’ять, Станично-Луганський – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 14 896 осіб.

З них одужали – 13 611 (35 за останню добу); лікуються – 828 (167 – стаціонарно, 661 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 553 дитини віком до 17 років. З них одужали – 518.

В Луганській області зробили перше щеплення від COVID-19

Медична сестра мобільної бригади КНП «Сватівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Людмила Глущенко та лікар-кардіоревматолог КНП ЛОР «Луганська обласна дитяча клінічна лікарня» Сергій Пономарев першими в області отримали щеплення від COVID-19 вакциною AstraZeneca (Covishield).

Луганщина отримала першу партію вакцини проти COVID-19

Сьогодні, 25 лютого, в Луганську область надійшла вакцина проти COVID-19 у кількості 14300 доз. Додатково з вакциною отримано шприци ін’єкційні стерильні та контейнери для збору голок та медичних відходів.

На першому етапі будуть вакцинуватися ті, хто найбільше потребує захисту і допомагає іншим:

   - всі працівники мобільних бригад з вакцинації (в області 4 бригади, у кількості 20 осіб);

Перший етап сертифікації вчителів відбудеться 27 лютого

Перший етап – це незалежне тестування фахових знань та умінь учителів початкової школи. Іспит розпочнеться об 11:00. 

Допуск учасників сертифікації до пунктів тестування здійснюватиметься з 10:15 до 10:50.

Тест укладено українською мовою. Він містить 100 завдань, на виконання яких відведено 180 хвилин.

Крім того, на YouTube-каналі Українського центру оцінювання якості освіти учасники сертифікації мають можливість ознайомитися із завданнями незалежного тестування попередніх років і коментарями до них.

Послуга «єМалятко» буде доступна для жителів тимчасово окупованих територій

Комплексна послуга «єМалятко» вже цієї весни стане доступною на порталі «Дія» для батьків, діти яких народилися на тимчасово окупованих територіях.

Уряд схвалив відповідну постанову на засіданні 24 лютого.

Сервіс «єМалятко», який стартував з ініціативи Мінцифри у 2020 році, дозволяє отримати дев’ять послуг за однією заявкою за 30 хвилин для батьків новонароджених дітей.

У січні бізнесом Луганщини перераховано до держбюджету понад 124 млн гривень ПДВ

У січні 2021 року юридичні особи та фізичні особи - підприємці регіону перерахували до державного бюджету 124 млн 160,1 тис. гривень податку на додану вартість.

Надходження ПДВ поточного року перевищили обсяг надходжень за аналогічний період 2020 року на 15 млн 938 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Президент підписав указ про строки проведення чергових призовів на строкову військову службу у 2021 році, призовники не служитимуть на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №71/2021 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році».

Цьогоріч звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової військової служби, передбачено провести у квітні-липні та в жовтні-грудні.