Архів новин

10 февраля 2021

Карети екстреної допомоги Луганщини оснастили мобільними апаратами ШВЛ

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в урочистій передачі мобільних апаратів штучної вентиляції легень для автомобілів екстреної допомоги.

Луганська область отримала вісім апаратів ШВЛ Vsmart VFS-410 у якості гуманітарної допомоги згідно з планом розподілу апаратів, затвердженого Міністерством охорони здоров’я України.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 10 лютого 2021 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 529,60 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 12 лютого;

- установи банків – по 10 лютого.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

У ЦНАПі в Лисичанську першими в області почали надавати послуги сервісного центру МВС

Центром надання адміністративних послуг у Лисичанську започатковано надання послуг сервісного центру МВС.

Це вдалося впровадити завдяки співпраці міжнародних партнерів проєкту «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG-East) Агентства США з Міжнародного розвитку (USAID), обласної державної адміністрації, регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Луганській області та місцевого ЦНАПу.

За рахунок партнерів придбано обладнання для оформлення та видачі посвідчень водія та свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу.

За останню добу на Луганщині лабораторно підтверджено 37 нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – вісім, Рубіжне – чотири, Сєвєродонецьк – 19, Кремінський район – два, Новопсковський – одне, Попаснянський – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 14 340 осіб.

З них одужали – 12 561 (111 за останню добу); лікуються – 1 353 (204 – стаціонарно, 1 149 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 529 дітей віком до 17 років. З них одужали – 477.

Відтепер діти з числа ВПО мають право на першочергове зарахування до закладів дошкільної освіти

Внаслідок збройної агресії Російської Федерації та тимчасової окупації частини території України велика кількість внутрішньо переміщених осіб зіштовхнулась з труднощами запису дитини в чергу для навчання в державних та комунальних закладах дошкільної освіти.

Серед них чимало одиноких матерів з малолітніми дітьми, що значно ускладнює або навіть унеможливлює їх працевлаштування.

В Україні працює Гід з державних послуг – офіційний онлайн-портал про всі сервіси, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування

Портал містить повну та достовірну інформацію щодо понад 1500 послуг – про місце, спосіб, строк, вартість, результати отримання послуг, а також необхідні документи та спосіб оскарження їх результатів. Гід доступний у двох форматах відкритих даних: Excel та Json. Інформація на Гіді з державних послуг є актуальною та такою, що відповідає чинному законодавству України.

Інформацію про послуги розподілено за 17 категоріями залежно від сфери діяльності: громадянство та міграція, будівництво та нерухомість, соціальний захист, транспорт, сільське господарство тощо.

Обмежень руху на автодорогах Луганщини немає

Про це повідомили в Службі автомобільних доріг в Луганській області.

На дорогах державного значення наразі в посиленому режимі працюють співробітники філій ДП «Луганський облавтодор».

Проїзд забезпечено у повному обсязі, обмеження руху на автодорогах Луганської області відсутні.

Виконуються роботи з очистки снігу, обробки протиожеледними матеріалами спусків, підйомів, мостів, заокруглених ділянок.

Задіяні, зокрема, комбіновані дорожні машини, грейдери, трактори та навантажувачі.

За минулу добу піротехніки області вилучили 54 артилерійських снаряди

Протягом минулої доби, 9 лютого, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 3,7 га території в Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 54 артилерійських снаряди, 16 мінометних мін, 12 гранат та одну одиницю інженерних боєприпасів.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Роз’яснення щодо проходження цьогорічної державної підсумкової атестації у формі ЗНО

Цьогоріч випускники, які для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО обрали третім навчальним предметом історію України, можуть вибрати четвертим іноземну мову і навпаки.

Водночас здобувачі освіти, які обрали третім навчальним предметом одну з іноземних мов, можуть вибрати четвертим – іншу іноземну мову, якщо її обов’язково вивчали в 11 класі.

Результат одного з визнаних міжнародних мовних іспитів з іноземної мови може бути зарахований як оцінка 12 балів за державну підсумкову атестації з цього предмета.