Архів новин

25 марта 2021

У Луганській області охоплено контролем аудиторів понад 16 млрд грн фінансових та матеріальних ресурсів

Упродовж 2020 року аудиторами Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області проведено 337 заходів державного фінансового контролю на підприємствах, в установах та організаціях різних форм власності. Про це йшлося на засіданні колегії обласної державної адміністрації.

Найбільшу частину видатків з облбюджету в 2020 році становить дорожнє господарство

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів засідання колегії ОДА.

Директор Департаменту фінансів ОДА Тетяна Анікієва відзвітувала щодо виконання обласного бюджету за 2020 рік.

Вона розповіла, що за 2020 рік загальний обсяг фактично отриманих доходів обласного бюджету склав 2382,8 млн грн. Обсяг доходів загального фонду (без урахування трансфертів) склав 611,5 млн грн, спеціального – 82,3 млн грн.

Формування екологічної мережі: в області розроблено проєкти створення 14 територій та об’єктів загальною площею 8145,11 га

Директор Департаменту комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Олейніков представив Заключний звіт про виконання Регіональної цільової програми розвитку екологічної мережі Луганської області на 2010-2020 роки.

Основною метою програми є реалізація державної екологічної політики, спрямованої на збільшення площі земель області з природними ландшафтами до рівня, достатнього для збереження їх різноманіття.

Програму було реалізовано в два етапи:

Глава держави привітав працівників та ветеранів СБУ з професійним святом

Президент України Володимир Зеленський привітав співробітників та ветеранів Служби безпеки України з професійним святом та 29-ю річницею створення СБУ.

Глава держави відзначив важливість захисту національної безпеки України та висловив подяку працівникам СБУ за щоденну важку та масштабну роботу.

«Саме ваша спецслужба закриває найширше поле дій, реагуючи на загрози по всій Україні: і в мирних містах, і на передовій, і на окупованих територіях», – констатував Володимир Зеленський у своєму привітанні.

Фінансування пенсій за березень в області завершено в повному обсязі

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 25 березня у регіоні в повному обсязі завершено фінансування виплати пенсій за поточний місяць.

Центр поштового зв’язку та установи банків профінансовано на 1572,14 млн гривень.

Олексій Чернишов обговорив з головами ОДА динаміку проектів «Великого будівництва»

На щотижневій селекторній нараді Міністр та голови ОДА обговорили стан виконання програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», зокрема розглянули питання модернізації та будівництва амбулаторій і ступінь готовності приймальних відділень.

«Сьогодні вже 41 амбулаторія відчинила двері для пацієнтів під час пандемії. Від цього моменту щотижнево будемо підбивати підсумки вчасного відкриття медзакладів», – заявив Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій.

Сергій Гайдай представив трьох очільників райдержадміністрацій

Під час колегії облдержадміністрації очільник Луганщини представив присутнім голів новостворених районних державних адміністрацій.

Так, відповідно до розпоряджень Президента України Володимира Зеленського, головою Сєвєродонецької РДА став Роман Власенко, Щастинської – Тетяна Новикова, Старобільської – Віталій Кононов.

Сергій Гайдай привітав усіх новопризначених голів РДА та побажав їм плідно працювати на благо громади районів.

Лабораторно підтверджений 141 новий випадок COVID-19 в області. В Україні від ускладнень померли ще 362 людини

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 35, Рубіжне – три, Сєвєродонецьк – 26, Біловодський район – 12, Білокуракинський – сім, Кремінський – вісім, Марківський – сім, Новоайдарський – 13, Новопсковський – вісім, Попаснянський – два, Сватівський – вісім, Станично-Луганський – чотири, Старобільський – вісім.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 16 662 випадках.

Одужали – 14 734 (53 за останню добу); лікуються – 1 422 (325 – стаціонарно, 1097 – амбулаторно).

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня Служби безпеки України

Шановні співробітники та ветерани Служби безпеки України!

Прийміть вітання з 29-ю річницею створення СБУ та слова щирої вдячності за вашу відповідальну працю!

Сьомий рік поспіль ви відзначаєте своє професійне свято на передовій неоголошеної війни, яка змусила усіх нас мобілізуватися для протидії агресору, усвідомити масштаб загроз державній безпеці усередині країни.

Співробітники Служби безпеки України першими прийняли бій з ворогом і, на жаль, першими зазнали втрат.

Україна пришвидшує роботу щодо постачання наступної партії вакцини AstraZeneca

Наразі доручено знайти додаткові способи щодо пришвидшення постачання наступної партії вакцини CoviShield до України.

Надходження наступної партії вакцини AstraZeneca (CoviShield) до України може бути відкладено через інформаційну кампанію, розгорнуту проти індійської вакцини у нашій країні.

Так, Міністерство закордонних справ України отримало лист від посольства Індії, у якому підкреслюється неприпустимість дискредитаційних заяв стосовно Індії як виробника медичних препаратів та вакцини AstraZeneca (CoviShield), що постачається до України.