Архів новин

30 марта 2021

Частину доріг на Луганщині відремонтують за європейські кошти

Під час пресбрифінгу в облдержадміністрації також йшлося про ремонт мостів, незалежний технічний нагляд та утримання доріг. Крім того, журналісти цікавилися ремонтом доріг між Старобільськом, Сватовим та Сєвєродонецьком.

Як розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Олег Кравцов, у минулому році розпочато ремонти двох штучних споруд – шляхопроводу поблизу міста Щастя та мосту через річку Айдар у Новоайдарі. Перший об’єкт вже відбудовано, другий буде завершено приблизно у червні.

На затвердженні п’ятирічний Регіональний план дій за резолюцією Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

В облдержадміністрації відбулося засідання Обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми. Його провела  заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Першим питанням порядку денного розглянуто актуальну інформацію щодо реалізації заходів із запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на Луганщині у I кварталі 2021 року.

Керівники громад Луганщини навчаються європейським практикам у сфері місцевого самоврядування

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь у онлайн-навчанні новообраних голів територіальних громад за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Організація діяльності сільського, селищного, міського голови».

Україна і надалі планує модернізувати КПВВ у Станиці Луганській та Золотому за прикладом щастинського, – Сергій Гайдай під час зустрічі з делегацією NRC

Голова Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з делегацією Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC). Делегацію очолила директорка Представництва NRC в Україні Ана Поврженич.

На початку зустрічі Сергій Гайдай подякував представникам гуманітарної організації за візит, внесок у продовольчу безпеку, а також у відбудову інфраструктури регіону.

Майже 400 км доріг державного значення відремонтують на Луганщині за два роки, – брифінг

Про це на пресбрифінгу в облдержадміністрації сьогодні, 30 березня, повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Олег Кравцов, розповідаючи про об’єкти у рамках програми Президента України «Велике будівництво» у 2020-му та 2021-му роках.

Зокрема, вже уведені в експлуатацію 133 км автодороги між Сєвєродонецьком та Станицею Луганською, де зробили поточний середній ремонт.

Лабораторно підтверджено 220 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 69, Сєвєродонецьк – 24, Біловодський район – 26, Білокуракинський – 11, Марківський 24, Міловський – два, Новоайдарський – дев’ять, Новопсковський – 17, Попаснянський – п’ять, Сватівський – 11, Станично-Луганський – п’ять, Старобільський – 16, Троїцький – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 17 247 випадках.

Одужали – 14 917 (74 за останню добу); лікуються – 1 812 (380 – стаціонарно, 1 432 – амбулаторно).

Із березня по травень триває безоплатне навчання на підготовчих курсах для осіб з тимчасово непідконтрольних територій

Триває пілотний проєкт Міністерства освіти і науки України щодо безоплатного навчання осіб з непідконтрольних територій на підготовчих курсах з можливістю подальшого вступу на навчання до закладів вищої освіти як внутрішньо переміщених осіб.

До його реалізації долучилися Луганський національний університет імені Тараса Шевченка та Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля.

Навчання проводиться з березня до травня 2021 року. Після аналізу щодо проведення першого етапу пілотного проєкту планується другий етап – з жовтня 2021 року до травня 2022 року.

Комюніке щодо Міжнародного договору про пандемію

COVID-19 демонструє, чому необхідні спільні дії для створення більш надійної міжнародної архітектури охорони здоров’я

Пандемія COVID-19 є найбільшим викликом, з яким світова спільнота стикалася з 1940-х років. У той час, після двох руйнівних світових воєн, політичні лідери об'єдналися задля створення багатосторонньої системи. Цілі були зрозумілими: об’єднати країни, розвіяти спокуси ізоляціонізму та націоналізму й розв’язати проблеми, які можуть бути врегульовані лише спільними зусиллями в дусі солідарності та співробітництва, а саме – миру, процвітання, здоров’я та безпеки.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 85 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 29 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,25 га території у Сєвєродонецькому  районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено 41 артилерійський снаряд, дев’ять мінометних мін, 32 гранати, три інженерних боєприпаси.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: