Архів новин

01 ноября 2021

На Луганщині триває фіксація порушень карантинних обмежень, за минулу добу сформовано 39 рейдових груп

Протягом минулої доби, 31 жовтня, для фіксації карантинних обмежень в області сформовано 39 рейдових груп, до складу яких увійшли представники органів Національної поліції та Головного управління Держпродспоживслужби.

Усього було перевірено 386 осіб і об’єктів.   

За фактами порушень правил щодо карантину за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення в регіоні складено 30 адміністративних матеріалів.

Президентська програма «Здорова Україна» активно впроваджується на Луганщині

Цими вихідними начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов особисто відвідав об’єкти будівництва у рамках загальнонаціонального проєкту Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна». Допис про це він поширив у соцмережах та додав свіжі фото готових спортмайданчиків та тих, що будуються.

Зокрема, він відвідав вісім спортмайданчиків у Сватівському та Щастинському районах, місті Лисичанську.

Сергій Гайдай: в «червоній» зоні підприємці працюватимуть, але сертифікат щодо щеплення від COVID-19 або довідка повинні бути в кожного з них

Очільник Луганщини, спілкуючись із журналістами, розповів про дотримання карантинних обмежень та енергобезпеку області.

Графік роботи пересувних мобільних підрозділів Ощадбанку біля лінії розмежування в Луганській області з 1 по 5 листопада

З метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КРАЗ.

1 листопада (9:00 – 15:00) – м. Золоте;

2 листопада (9:00 – 15:00) – с. Трьохізбенка;

3 листопада (9:00 – 15:00) – с. Нижньотепле;

4 листопада (9:00 – 15:00) – смт Нижнє;

5 листопада (9:00 – 15:00) – м. Золоте.

П’ять об’єктів в Лисичанську відремонтуємо за рік – Сергій Гайдай на пресконференції

На запитання журналістів щодо розвитку м. Лисичанська, Сергій Гайдай розповів, що за рік у місті планують зробити п’ять об’єктів. 

Це – ДЮСШ, дві школи, садочок та ремонт мосту.

У Сєвєродонецьку побудують військове містечко – Сергій Гайдай

Під час пресконфереції голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай анонсував будівництво військового містечка у Сєвєродонецьку.

«Вже є план проєкта, особисто мені він дуже подобається. Впевнений, що містечко на сто відсотків піде на користь Луганщині в цілому та зокрема Сєвєродонецьку. Через тиждень я зможу поспілкуватись з представниками Кабміну з приводу будівництва», – сказав очільник області.

За два роки у розвиток Луганщини залучено понад 11 мільярдів гривень – підсумки пресконференції Сергія Гайдая

Підбиваючи підсумки двох років перебування на посаді голови облдержадміністрації, Сергій Гайдай зазначив, що протягом цього часу Луганщина отримала значно більші кошти на відбудову, ніж за багато попередніх років.

А саме, у розвиток регіону інвестовано 11,13 млрд гривень.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено один вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 31 жовтня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 1,34 га території у Щастинському районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено один вибухонебезпечний предмет.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Звіт про результати проведення громадського обговорення проєкту плану заходів щодо реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Луганськійобласті на 2021-2022 роки

З метою забезпечення вивчення та врахування думки громадськості та дотримання вимог Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996, проведено громадське обговорення проєкту плану заходів щодо реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Луганській області на  2021-2022 роки (далі – План заходів).

За минулу добу на Луганщині зафіксовано 110 нових випадків COVID-19. Від ускладнень помер ще один хворий

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 30, Рубіжне – 31, Сєвєродонецьк – сім, Кремінщина – чотири, Міловщина – одне, Новоайдарщина – сім, Новопсковщина – три, Попаснянщина – шість, Сватівщина – дев’ять, Станиця Луганська – 12.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 48 462 випадках.

Одужали – 34 928 (за останню добу – 483), лікуються – 11 975 (652 – стаціонарно, 11 323 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 2 869 дітей віком до 17 років. З них одужали – 2 071.

COVID-сертифікат у «Дії» відтепер отримати простіше

Уряд спростив отримання COVID-сертифікатів у «Дії». Тепер для цього не потрібен електронний підпис, зокрема, і Дія.Підпис, для якого треба було підтвердження особи за допомогою Photo ID.

Тепер достатньо згоди користувача. Створення сертифікату без підпису вже доступно в останньому оновленні застосунку.

Відтепер українцям не потрібно мати е-підпис для того, щоб згенерувати COVID-сертифікат, як на порталі, так і у застосунку «Дія» — необхідна авторизація через BankID чи Mobile ID.

Вакцинація від COVID-19 може бути протипоказана тимчасово або взагалі лише у виключних випадках — роз’яснення МОЗ України

Протипоказання до вакцинації може встановлювати сімейний або лікуючий лікар та надати відповідний висновок про тимчасове чи постійне протипоказання. За потреби для отримання додаткової інформації щодо верифікації діагнозу, перебігу захворювання, необхідності додаткових обстежень лікар може також скеровувати пацієнта до профільного спеціаліста, за висновком якого остаточно приймає рішення, чи здійснювати вакцинацію чи відтермінувати її до певного часу.