Архів новин

03 ноября 2021

Верховна Рада прийняла низку важливих законодавчих актів, що стосуються охорони здоров’я

Парламентом на позачерговому засіданні ухвалено важливі законодавчі акти, що стосуються сфери охорони здоров’я. Частина з них направлена на боротьбу із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

На Луганщині триває інвентаризація водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться в межах області

Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романенко у режимі відеоконференцзв’язку провела засідання регіональної комісії з інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться в межах області.

Обласна влада разом з громадами визначають ділянки для створення лісів за президентською програмою «Зелена країна»

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко провела онлайн-нараду з питання реалізації в області екологічної ініціативи Президента України «Зелена країна» у сфері заліснення. Вищезазначеним проєктом передбачено за три роки висадити 1 мільярд нових дерев на всій території України.

Два виші з Луганщини – лідери у рейтингу вступу абітурієнтів з тимчасово окупованих територій

Презентовані підсумки вступної кампанії до українських закладів вищої освіти осіб з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму в 2021 році.

Слід відзначити, що з початку роботи освітніх центрів «Крим –Україна» та «Донбас – Україна», створених у 2016 році, вдвічі збільшилася кількість вступників із тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу до українських закладів вищої освіти.

До Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля цьогоріч вступили 152 особи. Цей виш – лідер серед абітурієнтів із тимчасово окупованих територій. 

П’яти власникам будинків, зруйнованих війною, призначено грошову компенсацію 1, 5 мільйони гривень

Комісія з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації громадянам, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру,  опрацювала  п’ять  справ зі списків постраждалих осіб.  Чотири з них органи влади представили повторно.

Катерина Безгинська обговорила з представниками громад підсумки оздоровлення та відпочинку дітей у поточному році та плани на наступний рік

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела нараду з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Під час заходу обговорено підсумки проведення оздоровлення та відпочинку дітей в умовах карантинних обмежень, питання безпечного перебування дітей в таборах, а також пріоритети в роботі на наступний рік.

Як отримати житло або грошову компенсацію від держави? Послуги на Гіді

Гід з державних послуг підкаже, як отримати житло або грошову компенсацію від держави для різних категорій громадян: дітям-сиротам, внутрішньо переміщеним особам, учасникам антитерористичної операції або шахтарям. 

Ми зібрали добірку послуг, яка може знадобитись при отриманні житла або грошової компенсації від держави: 

СOVID-сертифікат у застосунку «Дія» відтепер можна згенерувати при наявності паспорта-книжечки

Сертифікат у застосунку «Дія» можна отримати без ID-картки або біометричного закордонного паспорта.

Для цього треба оновити застосунок до останньої версії у AppStore, Google Play чи App Gallery.

Як згенерувати сертифікат із паспортом-книжечкою в «Дії»:

1. Авторизуйтесь у застосунку через BankID.

2. Натисніть «Послуги» та виберіть пункт «COVID-сертифікати» — «Отримати сертифікат»

3. Дайте згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у «Дію».

На Луганщині розпочато фінансування пенсій листопада

Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, розпочато фінансування пенсій листопада.

Пенсіонерам Луганської області 2 листопада спрямовано 17,16 млн гривень або 100 % до потреби дня.

Виплату пенсій проводять у визначену кожному пенсіонеру дату виплати у встановленому порядку.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області

Захворілих на коронавірус із COVID-сертифікатами перевірятимуть на наявність щеплення

Основною причиною стрімкого розповсюдження COVID-19, як наголосив в. о. генерального директора ДУ «Луганський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Жданов під час спілкування із журналістами, є небажання населення вчасно вакцинуватися.

Станом на 2 листопада, на Луганщині проведено 319 682 щеплення. Дві дози вакцини отримали 133 674 особи (19,8 % від загальної кількості населення області).

Особам, які перехворіли, лікарями рекомендується робити щеплення не пізніше ніж через три місяці після одужання.

Олексій Чернишов: Тарифи на опалення для населення не будуть підвищуватися в жодному з регіонів

Умови Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води мають виконуватися у всіх регіонах країни. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Тарифи на опалення для населення не будуть підвищуватися в жодному з регіонів. Це визначено Меморандумом, що був укладений в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Умови цього документу мають виконуватися по всій Україні», — наголосив Міністр Олексій Чернишов.