Архів новин

21 января 2022

Станично-Луганська ВЦА впроваджуватиме програму місцевих стимулів для медичних працівників

Програма вартістю понад 1,5 млн гривень діятиме до 2025 року включно. Ці кошти передбачені на стимулюючі виплати медикам та на замовлення навчання студентів контрактної форми у медичних закладах з їх подальшим працевлаштуванням та обов’язковим відпрацюванням п’ять років.

Програма розроблена Станично-Луганською селищною військово-цивільною адміністрацією за експертної підтримки Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Луганській області.

Зміни до тролейбусного сполучення Рубіжне-Сєвєродонецьк-Лисичанськ, стан реалізації проєктів на реконструкцію стадіону «Хімік» та зведення обласної лікарні, – пресконференція Сергія Гайдая

Очільник Луганщини під час пресконференції підсумував – за минулий рік в області швидко і якісно побудовано та відремонтовано 27 об’єктів соціальної інфраструктури.

Це дозволило Луганщині увійти до трійки лідерів загальнонаціонального рейтингу «Великого будівництва».

Зокрема, реконструйовані чотири сільські школи (Куземівська, Рудівська, Станично-Луганська № 1 та Новоайдарська школа-гімназія), два дитячих садочки («Малятко» у Кремінній та ясла-садок «Теремок» у Троїцьку), а також сім лікарських амбулаторій.

«Велике будівництво» дозволило структурувати процес відновлення країни, – Сергій Гайдай

Під час спілкування із журналістами сьогодні, 21 січня, голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай підбив підсумки «Великого будівництва» за 2021 рік в країні та на Луганщині зокрема.

«Програма Президента Володимира Зеленського дозволила структурувати процес відновлення країни, відповідно і діяльність керівників областей за відповідним напрямом, – наголосив він. – Це інвестиція для наших громадян, в чому переконався кожний українець. «Велике будівництво» призвело до зростання ВВП, а відновлені об’єкти підвищили привабливість територій для майбутніх інвесторів».

СБУ заблокувала «фінансовий центр» в окупованому Луганську: сім років сплачували податки з мільйонних оборотів до «бюджету ЛНР»

Служба безпеки України викрила та заблокувала масштабний механізм фінансування окупаційних органів влади, встановлених на тимчасово окупованих територіях країною-агресором.

Як свідчать матеріали слідства, механізм полягав у діяльності на тимчасово окупованій території тіньової фінансової установи, яка «спеціалізувалася» на незаконному переведенні коштів на підконтрольну українській владі територію та у зворотному напрямку.

На Луганщині триває передача тергромадам державного майна, що не увійшло до статутних капіталів господарських товариств

Сьогодні перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Смирнов за участі керівників територіальних громад та військово-цивільних адміністрацій провів засідання робочої групи з питань ефективності використання державного майна.

Під час заходу розглянуто хід передачі у комунальну власність територіальних громад області державного майна, що не увійшло до статутних капіталів господарських товариств за результатами проведеної приватизації.

Слід зазначити, що робочою групою організована система робота щодо виконання відповідних доручень Уряду.

Тільки разом ми є незламною силою, – Сергій Гайдай до Дня Соборності України

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня Соборності України.

Незадовго до початку офіційної частини свята, очільник Луганщини долучився до масової акції «Ланцюг Єднання» у сквері поблизу Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

На Луганщині за весь час зроблено більше 533 тисяч щеплень проти COVID-19

Вакцинація в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 533 394 щеплення.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 81 889, вакциною «Коронавак» – 158 617, вакциною «Пфайзер» – 222 423, вакциною «Модерна» – 56 535.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» дітям зроблено 2 672 щеплення.

Першу дозу вакцин отримали 269 590 осіб (49,2 % населення області), дві дози – 260 237 (47,5 %), додаткову дозу 433 – та бустерну – 3 134.

В області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я, рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168; графік роботи: понеділок – п’ятниця 09:00 – 11:00 (субота, неділя 10:00 – 13:00);

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168; графік роботи: щоденно 11:30 – 13:00;

Увага! Повідомлення про проведення конкурсного відбору на посаду генерального директора Комунального підприємства «Луганська обласна «Фармація Північ»

Луганська обласна державна адміністрація відповідно до Закону України «Про військово-цивільні адміністрації», враховуючи Порядок проведення конкурсного відбору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників комунальних підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області, затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 18.04.2016 №214 (у редакції від 18.04.2017 №231), зареєстрований у Головному територіальному управлінні юстиції у Луганській області 21.04.2016 за №18/1528та

На засіданні регіональної ради підприємців при облдержадміністрації розглянули особливості використання реєстраторів розрахункових операцій

Відбулося чергове засідання регіональної ради підприємців при облдержадміністрації.

Відкрив засідання голова ради підприємців Жан Кисіль, керівник ТОВ «Східна хімічна компанія» (м. Сєвєродонецьк), який акцентував увагу на основних завданнях ради.

Насамперед, у посиленні взаємодії суб’єктів господарювання, громадських організацій, об’єднань підприємців та органів влади.

Лабораторно підтверджено 251 новий випадок COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще п’ятеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 20, Рубіжне – 45, Сєвєродонецьк – 73, Біловодщина – шість, Білокуракіщина – три, Кремінщина – дев’ять, Марківщина – п’ять, Міловщина – шість, Новоайдарщина – шість, Новопсковщина – шість, Попаснянщина – дев’ять, Сватівщина – дев’ять, Станиця Луганська – дев’ять, Старобільщина – 18, Троїцьке – 27.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 61 661 випадку.

Одужали – 57 611 (за останню добу – 49), лікуються – 1 798 (272 – стаціонарно, 1 526 – амбулаторно).

Понад 409 млн гривень ренти за користування надрами – внесок до бюджету платників податків Луганщини

У 2021 році до зведеного бюджету України надійшло 409 млн гривень рентної плати за користування надрами.

У порівнянні з 2020 роком надходження збільшились на 244,4 млн гривень або більш ніж в два рази.

Також за цей час до бюджетів усіх рівнів перераховано рентної плати:

- за спеціальне використання води - 30,1 млн гривень;

- за спеціальне використання лісових ресурсів - 9,9 млн гривень;

- за користування радіочастотним ресурсом України - 330,4 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

ЮНІСЕФ доставив в Україну майже 1 мільйон доз вакцини Pfizer від Уряду США

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 999 180 доз вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19, наданих урядом Сполучених Штатів Америки через ініціативу COVAX.

«Наша ціль – максимальний захист українців від коронавірусної хвороби. Наразі кожен має змогу отримати базовий курс щеплення та зробити бустерну дозу вакцини проти COVID-19, тому надходження додаткових доз вакцин посилить нашу спроможність протистояти поширенню нових штамів та пандемії», –  зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.