Архів новин

13 января 2022

В області працюють 10 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я, рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168; графік роботи: щоденно 10:00 – 18:00;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874; графік роботи: щоденно 08:00 – 18:00;

- Рубіжне: вул. Володимирська, 1, тел. 0502236763, 0502496169; графік роботи: щоденно 08:00 – 18:00;

На Луганщині за весь час зроблено більше 523 тисячі щеплень проти COVID-19

Вакцинація в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 10 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено  523 295 щеплень.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 81 757, вакциною «Коронавак» – 156 282, вакциною «Пфайзер» – 214 791, вакциною «Модерна» – 56 535.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» дітям зроблено 2 424 щеплення.

Першу дозу вакцин отримали 266 127 осіб (48,6 % населення області), дві дози – 256 354 (46,8 %), додаткову дозу – 201 та бустерну – 613.

До облдержадміністрації завітала весела Маланка

Напередодні Щедрого вечора до Луганської облдержадміністрації завітав яскравий вертеп. У його різнобарвному складі перед публікою предстали наші захисники – бійці місцевого підрозділу Нацгвардії України. Вони органічно перевтілились у традиційних святкових персонажів.
Зустріли щедрувальників заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, співробітники ОДА і студенти Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля.

Нам потрібна ваша допомога для об’єктивного висвітлення подій на лінії розмежування, – Сергій Гайдай та військові на зустрічі з іноземними журналістами

Кореспонденти з Франції, Німеччини та Польщі відвідали Луганщину за проєктом Академії української преси «Прес-тури для іноземних журналістів до України» («Reporting Tours to Ukraine»).

У Сєвєродонецьку 13 січня вони зустрілися з обласним керівництвом та командуванням ОТУ «Північ».

Розповідаючи про соціально-економічну ситуацію у регіоні та відновлення інфраструктури, очільник Луганщини Сергій Гайдай, який долучився до заходу онлайн, наголосив – економічний розвиток області є шляхом до реінтеграції.

У Лисичанську відкрито денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства із кризовою кімнатою цілодобового перебування

Сьогодні заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у відкриті денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства і насильства за ознакою статі із кризовою кімнатою цілодобового перебування.

Також до урочистого заходу доєдналися керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка, директорка Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, керівники суб’єктів міжвідомчої взаємодії міста, що працюють із постраждалими та кривдниками.

Увага! В зв’язку з анонімною інформацією про замінування торгівельних центрів розгорнуто роботу ситуаційного центру

Сьогодні, 13 січня, о  09:40 до поліції надійшла анонімна інформація про замінування торгівельних центрів на території області.

Негайно було розгорнуто роботу ситуаційного центру на чолі з т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Луганській області Віталієм Тарасовим.

Особовий склад ГУНП, територіальні підрозділи піднято по тривозі, мобільні екіпажі, вибухотехніки, кінологи, слідчо-оперативні групи та бійці спецпідрозділів разом з працівниками ДСНС, СБУ та інших силових відомств відпрацьовують усі об’єкти.

Запрошуємо взяти участь в ХIV обласному конкурсі «Молода людина Луганщини»

Конкурс проводиться у номінаціях:

«Молодий журналіст року», «Молодий працівник правоохоронних органів», «Молодий працівник сфери промисловості», «Молодий працівник рятувальної служби», «Відкриття року в галузі спорту», «Молодий працівник сільського господарства року», «Молодий вчений року», «Молодий громадський діяч року», «Молодий діяч культури та мистецтв», «Молодий медичний працівник року», «Молодий підприємець року», «Молодий працівник соціальної сфери», «Молодий освітянин року», «Молодий військовослужбовець року».

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 4,4 мільярда гривень

У 2021 році до місцевих бюджетів надійшло 4 млрд 401,8 млн гривень. Про це повідомила начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина.

У порівнянні з 2020 роком надходження збільшились на 17,9 % або на 667,6 млн гривень.

Вона зазначила, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Лабораторно підтверджено 98 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще двоє хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 16, Рубіжне – сім, Сєвєродонецьк – 25, Біловодщина – три, Білокуракіщина – три, Кремінщина – шість, Марківщина – одне, Новоайдарщина – п’ять, Новопсковщина – шість, Попаснянщина – п’ять, Сватівщина – два, Станиця Луганська – чотири, Старобільщина – 10, Троїцьке – п’ять.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 60 539 випадках.

Одужали – 57 255 (за останню добу – 94), лікуються – 1 055 (239 – стаціонарно, 816 – амбулаторно).

Освітяни області удосконалюють співпрацю з підприємствами – замовниками робітничих кадрів

Заступницею голови облдержадміністрації Катериною Безгинською проведено робочу нараду керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти з питань створення та функціонування навчально-практичних центрів.

Звертаючись до директорів закладів, вона підтримала пропозиції щодо створення НПЦ не лише в містах, а й у сільських районах на базі професійних аграрних ліцеїв.