Архів новин

17 июня 2022

Вдалося звільнити з полону українського парамедика Юлію «Тайру» Паєвську – звернення Президента України

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Тепер ми за один крок до початку повноцінної інтеграції з Європейським Союзом. Маємо позитивний висновок Єврокомісії щодо кандидатства для України. І це історичний здобуток усіх, хто працює на нашу державу. Залишилося дочекатися рішення Європейської ради наступного тижня. І я вважаю, що Україна зробила все можливе, щоб і цей крок був позитивним – рішення вже Європейської ради, тобто лідерів країн ЄС.

У Новомосковську відкрито гуманітарний штаб Попаснянської громади - за день надано допомогу 250 переселенцям

Сьогодні, 17 червня, на Дніпропетровщині розпочав роботу гуманітарний штаб Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації.

За допомогу у відкритті штабу керівник Попаснянської міської ВЦА Микола Ханатов подякував владі Новомосковська.

Загалом за перший день роботи було надано допомогу більш ніж 250 мешканцям Попаснянської та інших громад Луганської області.

Для розширення напрямів діяльності штабу кожного відвідувача опитували про нагальні проблеми, які потребують вирішення.
 

Як зареєструвати пошкоджене/зруйноване майно

1. Власник пошкодженого/зруйнованого будинку або квартири може самостійно подати заяву через Дію (на сайті або у додатку).
Якщо у вас не має можливості скористатися онлайн реєстрацією, заяву можна подати через ЦНАП або у нотаріуса.
Подати заяву можна незалежно від того де ви перебуваєте. Це стосується як фізичних, так і юридичних осіб.

Понад 1000 людей за два місяці прихистив шелтер переселенців Луганщини у Дніпрі

85 людей одночасно, а за два місяці роботи – більше 1000 транзитних відвідувачів – такі перші результати роботи шелтеру переселенців Луганщини.

Розмістили шелтер на території колишнього дитячого санаторію, де панує позитивна атмосфера гармонії та затишку. Тут створено сімейні кімнати на чотирьох, маленькі – на двох, а також групові – для людей, які одинокі.

До 20 червня встигніть зареєструватися для участі в національному мультипредметному тесті

Вступники, які не встигли до 19 квітня створити реєстраційні картки для участі в ЗНО, можуть зробити це до 20 червня.

Щоб узяти участь в НМТ вступникам, які цьогоріч не реєструвалися для участі в ЗНО, потрібно:

- із 10 до 20 червня створити реєстраційну картку на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти (https://testportal.gov.ua). Якнайуважніше заповнюйте такі поля: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, серія (за наявності) і номер паспортного документа, номер мобільного телефону.

Як правильно відбувається процедура фіксації факту руйнування житла можна дізнатися за телефоном «гарячої лінії» Мінрегіону

Звертайтесь на «гарячу лінію» Мінрегіону для отримання консультацій за номерами:

- 044 284 06 28 — з понеділка по четвер з 9:00 до 17:00 та у п’ятницю з 9:00 до 15:45 
- 044 207 18 04 — цілодобово

Вам нададуть консультацію стосовно:

Що необхідно для призначення пенсій за віком у 2022 році

Особи, яким виповнилося 60 років у 2022 році, мають право на призначення пенсії за віком за наявності страхового стажу не менше 29 років.

За відсутності необхідного страхового стажу пенсія за віком може бути призначена пізніше (наприклад, якщо особа працюватиме та набуде необхідні 29 років страхового стажу), або у 2025 році – після досягнення віку 63 роки за наявності страхового стажу не менше 22 років.

Нагадаємо, що наявність страхового стажу, який дає право на призначення пенсії за віком, визначається на дату досягнення особою відповідного віку.

Понад 2,6 млн людей, чиї домівки розташовані на тимчасово окупованих або територіях, де тривають активні бойові дії, забезпечено виплату пенсій, субсидій та соціальних допомог

Мінсоцполітики централізовано нарахувало та профінансувало допомоги людям навіть із тих міст і сіл, які знаходяться у тимчасовій окупації, де не працюють органи соціального захисту.

Крім цього:

Евакуаційний поїзд Покровськ - Львів 17 червня очікується за розкладом

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

17 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Продуктові набори підвезені 600 жителям віддалених районів Лисичанська

Доставку гуманітарної допомоги 16 червня організували співробітники поліції Луганської області та військовослужбовці ВСП.

До віддалених районів – ГТВ, Склозаводу та Матроський – вони привезли продукти харчування для 600 жителів, які ще залишаються в місті.

Сергій Гайдай: ворога відсунуто від Золотого, у Лисичанську та Сєвєродонецьку шестеро загиблих

Кількість обстрілів з боку російської армії, відзначає начальник обласної військової адміністрації, зростає щодня.

Важливо було почути від лідерів країн ЄС, що закінчення війни та мир для України мають бути такими, як їх бачить наш народ – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці й українки!

Усі наші захисники, захисниці!

Сьогодні справді історичний день – Україна відчула підтримку одразу чотирьох потужних європейських держав. І зокрема підтримку нашого руху у Європейський Союз. Італія, Румунія, Франція та Німеччина – з нами. Усі четверо лідерів – і пан Драґі, і пан Йоханніс, і пан Макрон, пан Шольц – підтримують кандидатство для України.