Архів новин

21 июня 2022

Відновити бізнес на новому місці допоможе Держпраці. Онлайн консультації на https://pratsia.in.ua

Державна служба України з питань праці надає консультаційну підтримку суб’єктам господарювання, які вимушені тимчасово припинити свою діяльність на територіях, де внаслідок збройної агресії російської федерації ведуться активні бойові дії, та переїхати до більш безпечних регіонів нашої країни.

До уваги мешканців Сєвєродонецької міської територіальної громади!

Для організації та систематизації надання соціальної, гуманітарної допомоги тощо, просимо заповнити форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1QPBtK2kwXWpJRDVqvOVpmZZtdaP0...

Звертаємо Вашу увагу, що форма заповнюється кожною повнолітньою особою окремо.

Також форму можна заповнити та надіслати за членів Ваших сімей, які самостійно не зможуть цього зробити.

 

Держпослуги на Гіді, що необхідні для перетину кордону

Добірка всіх необхідних послуг для петину кордону, які доступні на Гіді. Користуйтеся, щоб подбати завчасно про всі потрібні документи та більше через них не хвилюватися.

Чи буде сформовано електронний листок непрацездатності, якщо працівник захворів невдовзі після працевлаштування?

Так, за умови офіційного працевлаштування особи, електронний листок непрацездатності буде сформовано, навіть якщо працівник захворів на наступний день після працевлаштування.

Електронний листок непрацездатності формується в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі медичного висновку (медичних висновків) у разі ідентифікації пацієнта як застрахованої особи в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

У СНУ ім. В. Даля розпочато вступну кампанію, механізм прийому абітурієнтів з окупованих територій відпрацьовано

За понад 100-річну історію цей виш втретє відновлює діяльність. Під час Другої світової війни заклад було евакуйовано з обласного центру. У 2014-му році Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля було переміщено до Сєвєродонецька.

Вже у 2022 році із початком російського вторгнення виш за два тижні відновив навчальний процес, перемістивши студентів, викладачів, співробітників у безпечні міста України.

Рятувальники доставили жителям Лисичанська за добу 300 кг продуктів та 40 тонн води, ще 2 тонни харчів готові до відправлення

Співробітники ДСНС області протягом 20 червня евакуювали у безпечне місце трьох лисичан.

Крім того, рятувальники розвантажили та підвезли мешканцям міста 0,3 т продуктів харчування, 0,1 т питної води, доставили 40 т технічної води.

У Бахмуті вони доправили гуманітарні вантажі літнім та хворим людям, а також розвантажили 2 т продуктів та 1 т питної води для подальшого транспортування до Лисичанська.

Українці зможуть безоплатно здобувати профтехосвіту повторно

Верховна Рада України прийняла законопроєкт, що передбачає внесення змін до діючого ЗУ «Про професійну (професійно-технічну) освіту». 

Ухвалені зміни дозволять наблизити профтехосвіту до реалій війни та сучасного ринку праці. Новації сприятимуть зниженню рівня безробіття та забезпечать швидку перекваліфікацію тих, хто втратив роботу. 

Наразі передбачено можливість:

21 червня евакуаційний поїзд із Покровська очікується за розкладом

Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

21 червня о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Сергій Гайдай: потужно обстріляний Лисичанськ, кількість жертв встановлюємо, штурм біля Сиротиного стримано

Про це очільник Луганщини Сергій Гайдай повідомив 21 червня зранку.

«Обстріли тривали позаминулу ніч та увесь вчорашній день. Застосовувалася авіація. Зруйновано більше десяти багатоповерхівок, приватні будинки, будівля відділу поліції. На поточний момент знайдено тіло одного загиблого. Поранену жінку одразу евакуювали до Краматорська. Остаточну кількість жертв встановлюємо, бо вчора по місту практично неможливо було безпечно пересуватися», – зазначив Сергій Гайдай.

Рухаємося до рішення Європейської ради щодо кандидатства України, Росія дуже нервово сприймає нашу активність – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров'я, шановні українці!

Крок за кроком ідемо надважливим тижнем і щоденно робимо все, щоб ні в кого не було сумнівів, що Україна заслуговує на кандидатство. Щоденно доводимо, що ми вже є частиною об'єднаного європейського, я б навіть сказав, ціннісного простору.

Зараз депутати Верховної Ради вже розійшлися, а я тут. І знаєте, я хотів би їм сьогодні подякувати. Ми часто їх критикуємо, але сьогодні вони зробили дуже гарну роботу.