Архів новин

09 февраля 2023

Понад 360 наших ВПО за минулий тиждень звернулися до гуманітарного штабу на Вінниччині

За минулий тиждень спеціалістами гуманітарного штабу, що знаходиться у Вінниці, видано 362 продуктових набори.

Пільгові категорії ВПО Луганщини отримали 18 упаковок підгузків, 23 особам надано одяг.

Гуманітарний штаб Рубіжанської міської військової адміністрації продовжує працювати за адресою: м. Вінниця, вул. Максимовича, 43-Б.
 

Що змінилося в умовах надання та розмірах страхових виплат із 1 січня

Наразі Пенсійний фонд України поряд зі своїми функціями здійснює керівництво та управління солідарною системою, загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та медичним страхуванням.

Виживають під цілодобовими ворожими обстрілами

Макіївка та Невське – села на лінії фронту на Луганщині. До війни у Макіївці жило більше 800 людей, зараз трохи більше ніж 20. У Невському лишилося 142 мешканця з понад 700.

Артилерія щодня добиває і без того розбиті села. На вулицях рідко побачиш людей, більшість дня - вони ховаються у підвалі. Але виходити необхідно - бо худоба чекає. Майже кожен двір до війни мав тут різних свійських тварин. Вцілілі корови, свині, гуси - теж зараз «забарикадовані» в сараях. Туші загиблих розкидані пустими подвір’ями.

ЛКК може встановлювати інвалідність дитині дистанційно під час війни

Медико-соціальна експертиза дітям проводиться за відповідним зверненням батьків, опікунів чи їх законних представників до закладів охорони здоров'я на території України.

За направленням до лікарсько-консультативної комісії для встановлення інвалідності дитині дорослі мають звернутися до педіатра/терапевта/лікуючого лікаря.

Сергій Гайдай перевіряє роботу гуманітарних штабів Луганщини

Чергова зупинка - Кропивницький.

Адреса хабу: вул. Чарльза Дарвіна, 25.

Центром опікується Щастинська РДА-РВА.

Тут видають гуманітарні набори всім нашим мешканцям області, хто проживає на Кіровоградщині.

За минулий тиждень у хабі отримали допомогу у вигляді продуктів більше 350 луганчан.

Окрім того, там видають гігієнічні набори та одяг.

Також в центрі приймає лікар-терапевт.

"Продовжуємо вдосконалювати роботу хабів згідно з вашими запитами", - наголосив очільник Луганщини.
 

Під час війни пенсійний фонд області забезпечив виплату пенсій майже 323,5 тисячам мешканців Луганщини

Підсумки роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області за 2022 рік розглянули на засіданні колегії, яке відбулося в онлайн-режимі сьогодні, 8 лютого.

У ньому взяла участь заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

У Полтаві 14 лютого юристи проконсультують наших ВПО стосовно отримання компенсації за зруйноване житло

14 лютого о 10:00 на базі гуманітарного штабу для переселенців з Луганщини у Полтаві юристом Благодійного фонду "Горєніє" буде проведено групову консультацію для ВПО з питань отримання компенсації за зруйноване житло, механізму отримання коштів, механізму подачі звернення на отримання компенсації.

Адміністратор Лисичанського ЦНАПу надасть роз’яснення щодо реєстрації повідомлення про пошкоджене або зруйноване власне нерухоме майно внаслідок військової агресії та переліку документів і відомостей, необхідних для цього.

Час повертати своє: стартував добір добровольців до окремого стрілецького батальйону Луганщини

«Нещодавно розпочалася рекрутингова кампанія «Гвардія наступу» по формуванню штурмових бригад, які стануть елітою української армії. Водночас з метою адекватного реагування на загрози національній безпеці Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний доручив створити у кожній області, у тому числі й Луганській, окремий стрілецький батальйон. Він має бути укомплектований до 15 лютого.

Які документи додаються до заяви на призначення страхових виплат у разі смерті потерпілого

До заяви про призначення страхових виплат особам, які мають право на такі виплати у разі смерті потерпілого (за малолітніх або неповнолітніх осіб заяву подає один із батьків або інший законний представник), додаються такі документи:
- паспорт громадянина України (дружина/чоловік, діти після 14 років);
- реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);

У Чернівцях ВПО з Луганщини по четвергах консультуватиме юрист

У Координаційному центрі надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганщини у Чернівецькій області (вул. Головна, 128) кожний четвер з 11:00 до 14:00 фахівцем БФ "Горєніє" буде надаватися безкоштовна правова допомога.
 

Які житлові пільги надаються з урахуванням доходів громадян

До таких пільг належать, зокрема, пільги з оплати:
- житла (квартирна плата, плата за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком;
- комунальних послуг (централізоване постачання холодної води, централізоване постачання гарячої води, водовідведення, тепло- та електропостачання, природний газ (в тому числі транспортування, розподіл та постачання), централізоване опалення, вивезення побутових відходів);
- палива та скрапленого газу.

Росіяни готуються наступати, ми - дати відсіч, - Сергій Гайдай

" Задля цього ми максимально забезпечуємо захисників Луганського напрямку всім необхідним", - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай, який відвідав бійців на Сватівсько-Кремінському напрямку.

За попереднім запитом військовим привезли «очі» - дрони, які нині грають значущу роль у боротьбі з ворогом.

А також інші «цікаві речі», щоб оркам було непереливки.

За це він подякував Blue / Yellow for Ukraine та Юрию Голіку.

Зима цьогоріч на нашому боці, не така люта, але на фронті холоди відчутні.

На Житомирщині відкрили хаб для допомоги переселенцям із Луганщини

Він розташований за адресою: Житомирська обл., м. Звягель, площа Лесі Українки, буд.15.

Якщо ви вже заповнювали гугл-форму та отримуєте допомогу від інших штабів, необхідно зателефонувати до Call-центру за номером +38 095 655 86 06 та змінити раніше обраний гуманітарний хаб на стаціонарний пункт накопичення та видачі гуманітарної допомоги № 6 у Звягелі.

Аналогічні дії слід виконати, якщо вам надсилали допомогу поштою, а наразі ви її бажаєте отримувати у цьому штабі.