Архів новин

13 июня 2023

Маємо разом із партнерами забезпечити фізично такі умови, щоб російський терор став неможливим – звернення Президента України

Дорогі українці й українки!

Сьогодні вдень завершилися рятувальні роботи та розбір завалів у Кривому Розі після ракетної атаки терористів. На жаль, 11 людей загинули, серед них одна дитина… Мої співчуття рідним і близьким. Всього понад 30 людей травмовані. Всім їм надається необхідна допомога.

Я хочу подякувати кожному й кожній, хто брав участь у рятувальній операції: рятувальники ДСНС, лікарі, поліція, волонтери, місцева влада, звичайні містяни. Дякую за кожне врятоване життя! Дякую за кожну людину, якій сьогодні допомогли.

Завтра в Хмельницькому наших ВПО прийматимуть лікарі Червоного Хреста

14 червня у гуманітарному хабі Гірської громади в Хмельницькому вестимуть прийом лікарі Червоного Хреста.

У складі мобільної медико-психологічної бригади - сімейний лікар, кардіолог, психолог.

Вони вимірюватимуть рівень цукру у крові (натще), артеріальний тиск, сатурацію крові та видаватимуть ліки.

Відповідний проєкт у регіоні спільно реалізують Норвезький Червоний Хрест та Хмельницька обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

#Вірю_в_ЗСУ Лимано-Куп’янський напрямок: знищені БТР-80, БМП, міномет та протитанкова гармата росіян

Ворог сім разів намагався атакувати наші позиці, а також здійснив сім авіаційних нальотів.

В ході відбиття наступів противника 27 окупантів було вбито, 75 – зазнали поранень.

За добу знищено БТР-80, БМП, міномет, протитанкову гармату «Рапіра» та два російських безпілотника.

Артилерійські удари наносилися окупантами 505 разів, – зазначив Сергій Череватий, речник Східного угруповання військ ЗСУ.

Атлет з Луганщини здобув бронзову нагороду на чемпіонаті Європи з богатирської тяги

Протягом 10-11 червня у Ризі відбувся чемпіонат Європи з богатирської тяги.

У змаганнях взяли участь найсильніші атлети з Латвії, Литви, Великобританії, Франції, Німеччини, Грузії та України.

Україну на цих змаганнях представили два спортсмени: Олександр Дубовой (Луганська область) та Валерій Газаєв (Запорізька область).

За результатами виступів майстер спорту України міжнародного класу Олександр Дубовой здобув третє місце у категорії «Masters 40+».

Як українським шукачам притулку у Польщі перевірити статус тимчасового захисту

Відтепер українські шукачі притулку, які знайшли прихисток у Польщі, можуть перевірити статус тимчасового захисту онлайн.

Перевірити дані про себе чи дані своєї дитини можна через електронний реєстр PESEL, створений Міністерством цифровізації Польщі, перейшовши за посиланням: https://pz.gov.pl/pz/index

Далі необхідно пройти авторизацію через електронний профіль або ж онлайн-банкінг. Також потрібно буде погодитися з правилами використання сервісу та підтвердити згоду цифровим підписом.

День медичних працівників відзначимуть щороку 27 липня, - Указ Президента

Про це йдеться в Указі Глави держави № 327/2023 "Про День медичних працівників" від 13 червня 2023 року.

В тексті документу, зокрема, йдеться:

"Ураховуючи значення сфери охорони здоров’я та внесок її працівників у забезпечення життєво важливих інтересів людини, суспільства і держави, засвідчуючи відданість медичних працівників справі надання медичної допомоги, збереження здоровʼя та рятування людських життів, на підтримку ініціативи Міністерства охорони здоровʼя України постановляю:

Понад 360 ВПО з Луганщини звернулися до хабу в Кропивницькому за тиждень, що минув

Там триває видача державної гуманітарної допомоги – продуктових наборів, підгузків, одягу.

Жителям Луганщини, зокрема, надано 362 набори продуктів харчування. Також переселенці отримували рушники й постільну білизну.

19 сім’ям із дітьми видані гігієнічні набори від благодійної організації «Благодійний фонд «Безпечне майбутнє».
 

Артем Лисогор озвучив міжнародним партнерам план першочергових дій зі стабілізації та реінтеграції деокупованих територій Луганської області

Начальник Луганської обласної військової адміністрації долучився онлайн до засідання Ради Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Користуючись нагодою, він подякував партнерам з ПРООН за співпрацю в рамках проєктів та програм для Луганської області щодо підтримки громад, внутрішньо переміщених осіб та спрямованих на післявоєнне відновлення інфраструктури.

Ти як? Знайомтесь і користуйтесь - "Аптечка психологічної самодопомоги"

Пропонуємо вашій увазі "Аптечку психологічної самодопомоги". Аптечку підготовлено на основі матеріалів ВООЗ, «Довідника безбар’єрності» та за експертної підтримки Інституту психічного здоров’я Українського Католицького Університету в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?".

 

Із четверга у хабі в Тернополі прийматиме сімейний лікар

Із 15 червня у Тернополі (вул. Грушевського, 5) в гуманітарному хабі Сєвєродонецької міської військової адміністрації розпочне роботу сімейний лікар.

Переселенці з Луганської області можуть звернутися за консультаціями, електронними направленнями до вузьких спеціалістів, а також замовити необхідні препарати за програмою «Доступні ліки» та отримати їх «Укрпоштою» або «Новою поштою» (доставка за рахунок отримувача).

За роз'ясненнями звертайтеся за телефоном: +38 095 217 10 68.

Графік роботи хабу: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Постільну білизну та засоби гігієни видали нашим ВПО на Одещині

У Координаційному центрі допомоги ВПО з Луганської області на Одещині минулого тижня 552 переселенця отримали продуктові набори.

Також жителям нашого регіону надано 198 комплектів постільної білизни, 52 особам – миючі засоби.

Сформовано 398 продуктових наборів на видачу.

Щодня там надаються юридичні консультації співробітником управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської обласної державної адміністрації.

Із понеділка по середу приймає юрист.

У четвер в Києві переселенців з Луганщини прийматимуть пенсійники

15 червня спеціалісти ГУ ПФУ в Луганській області проводитимуть прийом внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які тимчасово мешкають в Києві.

Звернутись за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 13:00 до хабу Нижньодуванської громади за адресою: м. Київ, вул. Поліська, буд. 14.

Авіаційний удар завдано по Новоселівському, у Містках окупанти облаштували черговий шпиталь, в армії рф на Луганщині дезертують навіть штурмові підрозділи

«Практично щодня, за незначним виключенням, росіяни йдуть на Білогорівку. Втрачають особовий склад та засоби і відступають. Наступний ранок чи вечір – теж саме. Наші хлопці там надійно обороняються вже багато місяців, – підкреслив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Ворог бачить неприступність українських позицій, тому все частіше застосовує авіацію – з неї противник вдарив вчора по Новоселівському».

Так само, як і з артилерії. Також артобстрілів зазнали Діброва, Невське та Білогорівка.