Архів новин

29 июня 2023

Протидія екоциду – це один із пунктів Української формули миру, і ми маємо реалізувати кожен її пункт – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Закінчую день у Верховній Раді – зустріч із нашим спікером Русланом Стефанчуком. Працюємо.

А тепер звіт за цей день, насичений день. Дуже довгий.

У Вінниці за тиждень понад 450 осіб звернулися за гуманітарною допомогою, більше 100 – до лікарів у хабі

За минулий тиждень у хабі в Вінниці видано 459 продуктових наборів.

Також 64 особи отримали консультацію сімейного лікаря, 51 –консультацію з медичних питань телефоном, 64 людям проведено огляд та вимір артеріального тиску.

Спеціалістом управління житлово-комунального господарства Рубіжанської міської військової адміністрації надано 11 консультацій з питань реєстрації пошкодженого або зруйнованого майна.

Представник благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» відповідав на запитання з правових аспектів.

112 золотих та 47 срібних медалей, – підсумки 2022-2023 навчального року у школах Луганщини

«30 тисяч дітей, у тому числі дев’ять тисяч – на окупованих територіях, завершили цей навчальний рік у школах Луганщини. Для 1700 шкільний дзвоник пролунав востаннє.  Попри військові дії і погрози з боку окупаційної влади, 400 хлопчиків і дівчаток дистанційно отримали українську освіту. Після звільнення Луганської області ми обов’язково в урочистій обстановці вручимо їм атестати та паспорти громадянина України», - зазначив у  вітальному слові начальник Луганської обласної військової адміністрації - голова обласної державної адміністрації Артем Лисогор.

У Харкові на базі гуманітарного хабу працюють психолог і перукар Новопсковського центру надання соціальних послуг

Перукар надає безоплатні послуги ВПО з Луганської області з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 15:00 без попереднього запису.

Телефон: 0932186991.

Психолог працює:
- онлайн кожен день (крім вихідних);
- офлайн по вівторках.

Телефон: 0964699797.

Нагадаємо, що для отримання послуг психолога і перукаря слід підписати заяву (бланк є в хабі) та надати копію довідки ВПО та ідентифікаційного коду.

Посольство України в Польщі відновило роботу кол-центру

При Посольстві України в Республіці Польща відновлено роботу кол-центру та інфоліній. Про це повідомили на сайті посольства.

Консультації можна отримати з понеділка до п’ятниці з 08:30 до 16:30 за такими номерами телефонів:

• +48 574 702 685,
• +48 574 703 414,
• +48 574 707 627,
• +48 698 976 373,
• +48 (22) 621 39 79.

Консульський відділ Посольства України в Республіці Польща працює за адресою: ul. Antoniego Malczewskiego 17, 02-617 Warszawa.

Родини зниклих безвісти можуть отримати безкоштовну юридичну консультацію

Офіс Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, запровадив додаткову "гарячу лінію" юридичної допомоги.

На "гарячій лінії" родинам зниклих безвісти пропонуються консультації з юристами, які можуть відповісти на актуальні запитання, а також проконсультують щодо отримання соціальних гарантій і грошових виплат.

Для отримання безоплатної юридичної консультації можна звернутися за телефоном: (066) 053-11-39. "Гаряча лінія" працює з понеділка до п’ятниці з 09:00 до 18:00.
 

#Вірю_в_ЗСУ Оборонцям Луганщини передали ще один Starlink

Платформу супутникового зв’язку доправлять до місця розташування 22-го окремого мотопіхотного батальйону 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

Передали нашим бійцям сучасний термінал для супутникового зв'язку, який допоможе при налаштуванні зв’язку та у розвідці, представники Коломийчиської військової адміністрації.

Допоміг у придбанні цього Starlink керівник одного з фермерських господарств Сватівщини.

Також хлопцям на передовій передали смаколики, зокрема, домашню випічку.

30 червня в Києві ВПО з Луганщини консультуватимуть із пенсійних питань

30 червня внутрішньо переміщених осіб з Луганської області, які тимчасово мешкають в Києві, прийматимуть спеціалісти ГУ ПФУ в Луганській області.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 13:00 в до хабу Лисичанської громади за адресою: м. Київ, вул. М. Ушакова, буд. 8-А, 1-й поверх.
 

Шкоди на 477 мільярдів гривень завдали росіяни природному середовищу Луганщини

Державною екологічною інспекцією у Луганській області з початку повномасштабної агресії російської федерації розраховано шкоду, завдану окупантами навколишньому природному середовищу регіону.

На поточний момент вона складає понад 477 мільярдів гривень.

Зазначена шкода нанесена загарбниками внаслідок обстрілів по об’єктах інфраструктури, закладів освіти та охорони здоров’я.

Артем Лисогор: жителів звільнених сіл проконсультували терапевт і стоматолог, населенню доставили продукти і хліб

«Лікарі приймали мешканців Невського, Новолюбівки та Макіївки. Інфраструктура цих населених пунктів зруйнована росіянами, тому медичних працівників там не залишилося. У разі поранень або травм ми евакуюємо постраждалих до лікарень в безпечні регіони країни. Але поточні огляди, які дозволяють своєчасно діагностувати захворювання, вкрай важливі. Тому і було вирішено організувати виїзний прийом терапевта і стоматолога», – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Артем Лисогор: росіяни обстріляли Невське, коли наша гуманітарна місія намагалася забезпечити людей засобами гігієни

Крім того, авіаційних та артилерійських ударів протягом доби зазнала Білогорівка.