Прес-центр13 квітня 2023, 08:04

17 авіаударів за дві доби, чергова спроба захопити Білогорівку окупантам не вдалася, у Старобільську вони продовжують формувати житловий фонд із порожніх будинків для гастролерів

Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки.

Армія рф не полишає сподівань захопити цей невеличких населений пункт, але котрий місяць натикається на спротив наших захисників.

Артилерійських обстрілів цього разу зазнали Новоселівське, Невське, Кузьмине, Піщане, Білогорівка.

Крім артилерії, росіяни активно застосовують на цій ділянці фронту авіацію. Лише за попередні дві доби там зафіксовано 17 авіаударів.

Авіація Сил оборони України, у свою чергу, за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також, наші захисники збили 2 ворожих БпЛА типу «Орлан-10».

Підрозділи ракетних військ і артилерії, в той же час, уразили 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів противника, а також ворожу радіолокаційну станцію.

На захоплених територіях представники окупаційної адміністрації рф проводять перепис наявного житлового фонду для виявлення домівок, покинутих місцевими жителями під час повномасштабного вторгнення.

Зокрема, такі дії відбуваються в Старобільську. В спорожніле житло заселяють представників армії рф. Попитом користуються ті домівки, де раніше мешкали більш заможні старобільчани.

Вже неодноразово повідомлялося про невиплату грошей комунальникам  у Рубіжному. Втім, після березневої негоди людей необхідно було чимось стимулювати. Тому замість грошей запропонували щоденні гарячі обіди.

Водночас небайдужі сєвєродончани помітили, що навколо міста почав зникати ліс. Відзначають, що ріжуть не вигорілі ділянки, а саме вцілілі.