Архів новин

25 апреля 2023

Кожен прояв російського терору – це додаткові аргументи, що все має завершитись у трибуналі – звернення Президента України

Українці! Українки! Усі наші партнери у світі!

Протягом дня сьогодні тривав розбір завалів у місті Куп’янську Харківської області після російського обстрілу ракетами С-300. По звичайній цивільній забудові. Мішенню для терористів став краєзнавчий музей і прилеглі будинки. Росія вбила цим ударом двох жінок. Мої співчуття рідним і близьким загиблих… Десять людей були поранені – їм надається необхідна допомога. 

Загалом понад 60 музеїв і галерей у різних областях нашої країни так само зруйновані або пошкоджені окупантом.

Артем Лисогор: Червоний Хрест допомагає деокупованим громадам генераторами, продуктами, засобами гігієни

Зокрема, сьогодні, 25 квітня, гуманітарну допомогу доставили до населених пунктів Красноріченської громади.

«Наш обласний осередок Товариства Червоного Хреста України організував доставку гуманітарного вантажу до одного з міст Донеччини. А вже військові та поліцейські розвезли допомогу по звільнених населених пунктах Луганщини, – повідомив Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації. – Зокрема, до Невського, де місцеві жителі отримали 70 продуктових та стільки ж гігієнічних наборів».

У разі смерті пільговика члени родини можуть отримати не виплачені кошти на оплату ЖКП

У разі смерті пільговика, якому пільги на оплату житлово-комунальних послуг нараховано у грошовій готівковій формі, члени сімʼї померлого, на яких поширювалися пільги, можуть отримати кошти, не виплачені у зв'язку із смертю пільговика.

Виплата здійснюється за їх письмовим зверненням, поданим не пізніше закінчення поточного календарного року.

У Львові більше 400 наших земляків отримали продукти харчування минулого тижня

У львівському гуманітарному хабі Старобільської міської військової адміністрації минулого тижня розфасовано та видано 404 продуктових набори.

Це гуманітарна допомога громадянам, які переселилися до Львівської області з тимчасово окупованих територій Луганщини.

Для найменших ВПО у хабі є дитяче харчування. Для отримання потрібна довідка переселенця дитини. Також у наявності є підгузки для новонароджених.

Продовжується видача підгузків для дорослих.

Необхідний одяг у банку речей, який є при хабі, знайшли ще 22 людини.

Реєстрація на участь у Всеукраїнському спортивному марафоні «Крок» триває до 30 квітня

Метою марафону є проведення благодійних заходів, присвячених Міжнародному дню спорту у 2023 році заради популяризації ідеї здорової нації та рухомого способу життя; спонукання до підвищення та розвитку українського духу в сучасному українському суспільстві.

Усі кошти, залучені під час марафону, будуть передані на потреби Збройних Сил України.

Марафон проводиться з 6 квітня по 31 травня та налічує чотири етапи:

- реєстрація учасників - з 6 квітня по 30 квітня;

- реєстрація результатів участі - з 6 квітня по 7 травня;

432 рази за минулу добу росіяни різними типами артилерії обстріляли наші позиції на Лиманському та Куп'янському напрямках

Також ворог здійснив 13 авіанальотів.

Водночас, наші Сили оборони не давали противнику розслабитися і наносили удари у відповідь.

У результаті 15 окупантів вбито, 65 поранені.

Знищено ворожий БТР, 240-мм міномет "Тюльпан", протитанкову гармату "Рапіра" та три безпілотники, - зазначив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.
 

Яким буде єдиний вступний іспит до магістратури у 2023 році

Український центр оцінювання якості освіти затвердив загальні характеристики тестів ЄВІ. Визначено кількість завдань із кожного тесту, форми тестових завдань, час, відведений на їхнє виконання, схеми нарахування балів.

Цьогоріч для вступу на більшість магістерських програм потрібні результати єдиного вступного іспиту (ЄВІ). Це випробування міститиме тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК) і тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника).

У хабах Луганщини вже надають адмінпослуги шість ЦНАПів та ще чотири їх адміністратори, – Артем Лисогор

Очільник Луганщини зазначив, що у відкритих по всій країні хабах для наших переселенців можна буде отримати не лише гуманітарну допомогу та консультації фахівців, а й скористатися послугами луганських Центрів надання адміністративних послуг.

500 наших ВПО в Києві за тиждень звернулися по допомогу до Кремінського хабу

Внутрішньо переміщені особи Луганщини, зареєстровані у Кремінському гумхабі в Києві, отримали 500 харчових пакунків протягом минулого тижня.

Також у цьому координаційному центрі підтримки луганських ВПО видавали одяг, дитячі підгузки та молочну суміш.

Приймали фахівці Луганського обласного центру зайнятості, ГО «Кремінська бізнес-асоціація», юрист БФ «Право на захист», медичний працівник.

Адреса: м. Київ, бул. Марії Приймаченко, 8.

Графік роботи: щоденно, з 11:00 до 15:00, крім вихідних.
 

На війні загинув радіоведучий «Суспільного» з Сєвєродонецька

Радіоведучий «Суспільного» Дмитро Сірик загинув у бою 20 квітня, захищаючи Україну. Йому було 36 років.

Дмитро народився в Сєвєродонецьку. Багато років працював у Луганську, а з моменту окупації обласного центру у 2014 році повернувся до рідного міста.

Завжди хотів приїхати в звільнений від загарбників Луганськ та там відбудовувати українське мовлення.

Понад 15 років працював на радіо, був діджеєм, музичним редактором, радіоведучим, зокрема, і на радіо «Пульс». У радіоефірі слухачі знали Дмитра під псевдонімом Іван Лопата.

Противник будує фортифікаційні споруди та продовжує розгортання військових шпиталів на окупованій території, у звільнені Невське та Новолюбівку доставили гуманітарну допомогу

«У Невському залишається найбільша кількість мешканців, якщо брати до уваги усі звільнені села. Продуктів харчування та засобів першої необхідності завозимо туди в достатній кількості – вистачає кожному, – запевнив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Цього разу посприяла обласна організація товариства Червоного Хреста України. Допомогу отримали жителі Невського та сусідньої Новолюбівки».