Архів новин

15 апреля 2023

Повернемо справедливість як памʼять про всіх, чиє життя забрала Росія – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Говорив сьогодні з Президентом Франції Макроном. Тривала розмова, майже півтори години. Встигли пройтися по всіх ключових безпекових питаннях, що є на порядку денному – нашому, в Україні, дуже важливо, та загалом у Європі.

Це фронт, наші можливості рухатися, діяти, повертати свободу й справедливість людям на тих територіях, які поки що, на жаль, окуповані Росією.

«Луганщина у полум’ї повномасштабної війни». Поділись своєю історією про війну. Доля кожного важлива

Державний архів Луганської області започаткував проєкт «Луганщина у полум’ї повномасштабної війни», мета якого є збирання та збереження сучасної історії: не викривленої, не спаплюженої антиукраїнськими наративами, а справжньої – вашої.

24 лютого 2022 року є найдовшим днем нашого життя, який ніяк не скінчиться. Кожен з вас має свою унікальну історію. Хтось втратив своїх рідних та близьких, хтось - свої будинки та майно, хтось пішов добровольцем захищати нашу Україну або почав волонтерити. Розкажіть про це!

НМТ-2023: 96 тис. осіб отримали повідомлення про успішну реєстрацію

За два тижні від початку реєстрації для участі в національному мультипредметному тесті створено понад 154 тис. персональних кабінетів, 96 тис. осіб уже отримали повідомлення про успішну реєстрацію і можливість сформувати сертифікат НМТ 2023 року.

Так, бажання проходити тестування в тимчасових екзаменаційних центрах, які будуть створені в Україні, виявили 137 925 осіб, а за кордоном ー 16 170. Вибираючи предмет додаткового блоку, вступники надають перевагу історії України (78 150 осіб) й іноземним мовам (49 722 особи).

Переселенцям з Луганщини у Бердичеві доставили гумдопомогу з Житомирського хабу

На Житомирщині працівники Андрушівського гуманітарного хабу, за діяльність якого відповідає Кремінська громада, провели черговий виїзний прийом ВПО Луганщини.

Видача продуктових та гігієнічних наборів відбулася у місті Бердичів Житомирської області.

Гуманітарну допомогу отримали 65 осіб.

Слід зазначити, що у координаційному центрі підтримки ВПО в Андрушівці щодня реєструються нові відвідувачі з числа луганських внутрішньо переміщених осіб.

Тож, наступного місяця гуманітарною допомогою планується охопити ще більшу кількість земляків-переселенців.

Як вступнику, який перебуває за кордоном, правильно зареєструватися у НМТ

На другому кроці реєстрації для участі в НМТ вступники вказують свою категорію – «випускник минулих років» або «випускник поточного року».

Випускник / випускниця минулих років – особа, яка уже має повну загальну середню освіту, тобто має відповідний документ: свідоцтво про повну загальну середню освіту або атестат. Наприклад, якщо ви наразі навчаєтеся на 3 чи 4 курсі коледжу, але вже маєте документ про освіту, то вибирайте категорію «випускник минулих років», а у відповідному полі завантажуйте саме сканкопію / фотокопію свого свідоцтва про освіту.

Новітній російський танк Т-90 "Прорив" знищили наші військові на Лимано-Куп'янському напрямку

За минулу добу ворог 307 разів обстріляв там наші позиції з реактивної та ствольної артилерії.

У результаті боєзіткнень 12 окупантів було вбито, 44 зазнали поранень.

Крім танка Т-90, на цій ділянці фронту знищено БМП-1 ворога, які були зняті з озброєння, а також артилерійський тягач, - поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.
 

СБУ повідомила про підозру депутату держдуми рф, який на камеру росТБ «командував» артобстрілом позицій ЗСУ на Луганщині

Служба безпеки зібрала доказову базу на депутата держдуми рф Віктора Водолацького. Посадовець виконує завдання москви щодо поширення окупаційного режиму на тимчасово захопленій території Луганщини.

Депутат входить до складу прокремлівської фракції «єдиної росії» і з початку повномасштабного вторгнення публічно підтримав російських загарбників.

Після 24 лютого минулого року він незаконно перетнув державний кордон та «проінспектував» діяльність окупаційних органів у Луганську, Попасній, Щасті та Станиці Луганській.

1,25 мільярда гривень перераховано пенсіонерам Луганщини у квітні

Станом на 14 квітня на пенсійні виплати жителям регіону спрямовано 1258,92 млн гривень.

Із них 1251,81 млн гривень – через уповноважені банки, ще 1,11 млн гривень – через АТ «Укрпошта».

Також 34,2 млн гривень перераховано на соціальні страхові виплати, зокрема 655,67 тис. гривень – на оплату лікарняних.

149,94 млн гривень вже пішло на виплату житлових субсидій та пільг.

Протягом тижня більше 1800 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних хабах при Гірській громаді

У Богданівці фахівці Луганської обласної служби зайнятості надавали консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням, наші земляки отримували продуктові набори.

Крім того, лікарі Консультативно-діагностичного центру Сєвєродонецької міської ради допомогли всім, хто звернувся.

У Київському хабі продовжилася видача продуктових наборів від облдержадміністрації, сімейних наборів гігієни, ковдр, матраців, постільних та кухонних наборів від Міжнародної організації з міграції.

Ворожі атаки відбиті від районів Діброви та Білогорівки, у так званій «лнр» не можуть розібратися за яким законом звільняти бойовиків за віком, у Сєвєродонецьку затримують людей при намаганні зателефонувати

Південніше Діброви та неподалік Білогорівки противник спробував атакувати минулої доби.

«Активні наступальні дії з боку ворога на нашій ділянці фронту тривають вже понад місяць. Окупанти тиснуть на Сили оборони, намагаючись знайти більш-менш слабке місце та організувати прорив. Але це їм так і не вдалося зробити», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.