Прес-центр14 травня 2009, 17:05

15 травня відзначається Міжнародний день сім'ї

 Резолюцією 47/237 від 20 вересня 1993 року  Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй призначила 15 травня Міжнародним днем сім’ї, щоб об'єднати родини всього світу, які підтримують ідеї демократії і привернути увагу громадськості до численних проблем сім'ї.

 
ООН розглядає сім'ю як базовий елемент суспільства, тому, вважають в організації, коли зневажаються основні права однієї сім'ї, під загрозою знаходиться все людство.
 
Сім'я була і залишається хранителькою людських цінностей, культури і історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. З родини починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Тому союз сім'ї і держави - необхідна застава процвітання і добробуту його громадян. Благополуччя сім'ї завжди залишатиметься мірилом розвитку і прогресу країни.
 
Центр ООН з проведення Дня сім'ї наголошує, що святкування Дня на національному рівні сприятиме представленню проектів, орієнтованих на сім'ї, проведенню дискусій з проблем родини, конференцій і фестивалів.
 
За інформацією офіційного сайту Організації Об’єднаних Націй в Україні http://www.un.org.ua/ua/