Прес-центр11 травня 2010, 11:05

До Дня Перемоги

 9 травня в м. Луганську пройшли урочисті заходи з нагоди 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945рр., в яких взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов, голова облдержадміністрації Валерій Голенко, голова облради Володимир Пристюк, Луганській міський голова Сергій Кравченко, народні депутати України Олександр Єфремов, Володимир Ландік, Леонід Фесенко, Спірідон Кілінкаров, ветерани війни, учнівська молодь, представники політичних партій та громадських організацій, мешканці міста.

Ветерани пройшли урочистим маршем вулицями міста. До Пілону Слави, Могили Невідомого солдата, пам’ятного знаку жертвам, загиблим від рук вояків із ОУН-УПА, були покладені гірлянда Слави та квіти, пролунав військовий салют. Учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни хвилиною мовчання. Виступаючі на мітингу привітали ветеранів зі святом, зазначивши, що їх нащадки зроблять усе для збереження пам’яті про Велику Вітчизняну війну.

Під час мітингу було завершено обласну акцію "Вінок Слави", представники м. Луганська вплели до "Вінку Слави" герб та пам’ятну стрічку з кольорами прапора міста. Після цього "Вінок Слави" буде переданий до зали бойової слави Луганського обласного краєзнавчого музею.

Цього ж дня В.Тихонов, В.Голенко, В.Пристюк, С.Кравченко, О.Єфремов та ветерани ВВВ (100 осіб) поклали квіти до меморіалу "Гостра могила", в Луганську відбулись покладання квітів до могил Героїв Радянського Союзу та керівників ветеранських організацій, святкові концерти, частування ветеранів традиційним кулешем та святковий феєрверк.