Прес-центр22 травня 2009, 15:05

До річниці перепоховання в Україні Тараса Шевченка

22 травня в Луганську заступники голови облдержадміністрації Володимир Заблоцький, Юрій Хунов, Микола Запорожцев, Володимир Кривуля, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Тихоновський, заступник голови облради Євген Харін, Луганський міський голова Сергій Кравченко, представники політичних партій та громадських організацій, учні шкіл - учасники VII обласного з’їзду гуртків плекання української мови поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку з нагоди 148-ї річниці перепоховання Великого Кобзаря на Чернечій Горі.

 
Цього ж дня на базі Луганського державного інституту культури та мистецтв відбувся VII обласний з’їзд гуртків плекання української мови, в якому взяли участь представники керівництва облдержадміністрації, школярі – члени гуртків з усіх міст та районів області. Вони підбили підсумки роботи гуртківців за рік та визначили напрямки подальшої роботи. Під час з’їзду кращим вчителям української мови та літератури, керівникам гуртків плекання української мови та їх активним учасникам були вручені подяки й грамоти управління освіти та науки облдержадміністрації й цінні подарунки.
 
Протягом травня у навчальних закладах області проходять тематичні просвітницькі заходи до Дня перепоховання Т.Шевченка на Чернечій Горі, у бібліотеках та музеях організовані виставки та експозиції, присвячені життю та творчості Т.Шевченка. Облдержадміністрацією забезпечено поїздку школярів області до м.Канева для участі у заходах з нагоди Дня перепоховання Т.Шевченка на Чернечій Горі.