Прес-центр15 грудня 2010, 15:12

До уваги інститутів громадянського суспільства! Розпочато процедуру формування нового складу громадської ради при облдержадміністрації

9 грудня 2010 року відбулось засідання чинної громадської ради при облдержадміністрації, створеної на зборах громадськості 4 лютого ц.р.  Рішенням громадської ради утворено ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування нового складу ради відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010    № 996 у складі 11 осіб. Головою ініціативної групи обрано Михайла Гайдукова – голову обласної організації ветеранів. Нагадаємо, у 2007 – 2009 роках він очолював громадську раду при Луганській ОДА. Цього ж дня пройшло засідання новоствореної ініціативної групи, яка затвердила текст повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів та підготовки до них. Публікуємо текст зазначеного повідомлення із додатками.

 

 

 
 
Повідомлення
ініціативної групи з підготовки установчих зборів про початок формування нового складу громадської ради при Луганській облдержадміністрації
 
Постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» затверджено новий порядок формування та діяльності громадських рад при центральних органах виконавчої влади та місцевих державних адміністраціях.
 
Громадська рада при обласній державній адміністрації (далі – громадська рада) є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.
 
До складу громадської ради можуть бути обрані представники громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об’єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації та інших непідприємницьких товариств і установ, легалізованих відповідно до законодавства України (далі — інститути громадянського суспільства).
 
Склад громадської ради формується на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі громадської ради та внесені інститутами громадянського суспільства.
Кількісний склад громадської ради визначається установчими зборами.
Строк повноважень складу громадської ради — два роки.
До складу громадської ради може бути обрано не більше ніж по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства.
Членство в громадській раді є індивідуальним.
 
9 грудня 2010 року на засіданні громадської ради при облдержадміністрації, сформованої на зборах громадськості 4 лютого 2010 року, утворено ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування нового складу громадської ради при облдержадміністрації у складі 11 осіб (список додається до повідомлення).
 
Для участі в установчих зборах до ініціативної групи подається заява у довільній формі, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.
 
До заяви додаються:
-        рішення керівника інституту громадянського суспільства, якщо інше не передбачено його установчими документами, про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності);
-        біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства;
-        копії документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства;
-        інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років (обсяг – до 2 сторінок аркушу формату А4).
Рекомендовані ініціативною групою зразки вказаних документів додаються до повідомлення.
 
За 10 календарних днів до проведення установчих зборів приймання заяв для участі у них припиняється. На підставі поданих заяв ініціативна група складає список учасників установчих зборів, кандидатур до нового складу громадської ради та у разі потреби уточнює місце проведення установчих зборів, про що облдержадміністрація повідомляє на своєму офіційному веб-сайті та в інший прийнятний спосіб.
Під час проведення установчих зборів з числа їх учасників обирається голова зборів, секретар, лічильна комісія, заслуховується інформація про результати діяльності громадської ради, що діяла при облдержадміністрації до проведення установчих зборів.
Протокол установчих зборів, відомості про склад громадської ради облдержадміністрація оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті та в інший прийнятний спосіб.
Облдержадміністрація затверджує склад громадської ради на підставі протоколу установчих зборів.
 
Установчі збори для формування нового складу громадської ради при облдержадміністрації планується провести 21 січня 2011 року о 13 годині в приміщенні облдержадміністрації (м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3).
 
Приймання заяв для участі в установчих зборах припиняється 10 січня 2011 року о 17 годині.
 
Заяви та копії документів до ініціативної групи надсилати поштою або надавати нарочним на ім’я уповноваженої особи від ініціативної групи – Борзенко Марії Олександрівни – начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації (91016, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3, каб. 435).
 
Відповідальною особою за проведення установчих зборів з формування нового складу громадської ради при Луганській облдержадміністрації є начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Борзенко Марія Олександрівна (контактні телефони: 0(642) 55-31-94, 58-59-72, e-mail: bma@loga.gov.ua, politika@loga.gov.ua).
 
 
Додатки: