Прес-центр28 травня 2009, 07:05

Голова облдержадміністрації Олександр Антіпов нагороджений медаллю «Будівничий України»

За вагомий особистий внесок у справу українського національного відродження, розбудову та зміцнення Української держави голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов нагороджений медаллю Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка «Будівничий України».

 
Нагороду йому вручив голова обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» Володимир Семистяга під час зустрічі губернатора з активістами цієї організації, яка пройшла 27 травня.
 
Семистяга подякував голові облдержадміністрації за плідну співпрацю, велику та щиру увагу до гуманітарних проблем регіону, небайдужість до майбутнього України.
 
За словами Володимира Семистяги, для громадськості Луганщини дуже показовим позитивним кроком з боку керівника регіону стало те, що Олександр Антіпов особисто очолив обласний Шевченківський комітет, в рамках якого відбувається підготовка до заходів з нагоди 200-річчя Великого Кобзаря.
 
Після опрацювання архівів історики з’ясували, що таке трапилося вдруге в історії нашого краю. Вперше Шевченківський комітет на Луганщині на найвищому рівні, під головуванням першого керівника області було створено 1939 року.
 
Звертаючись до активістів «Просвіти», голова облдержадміністрації подякував за високу довіру до нього та наголосив на тому, що саме такі зустрічі дають керівництву області можливість знати настрої серед представників інтелігенції та оперативно реагувати на їхні проблеми.
 
Крім того, губернатор поділився з присутніми враженнями від поїздки до Канева, куди 22 травня Президент України Віктор Ющенко запросив керівників регіонів України, щоб разом вклонитися могилі великого сина українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.
 
За словами Олександра Антіпова, у цьому місці незабутня аура, і людина, яка побувала на Чернечій горі, заряджається потужною енергією любові до свої рідної землі.