Прес-центр22 cічня 2009, 17:01

«Ми всі різні, але прагнути одностайності у ставленні до Батьківщини – наш священний обов’язок», – Юрій Ареф’єв

Виступаючи під час урочистих зборів з нагоди Дня Соборності України, перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Ареф’єв зазначив: «Цей день особливий у календарі знаменних дат. Проголошення Акта злуки 22 січня 1919 року стало кроком до остаточного возз’єднання українських земель. Це рішення стало історичним і доленосним. Воно чи не вперше продемонструвало національну єдність українців і їхнє прагнення жити разом».

 
Юрій Ареф’єв також згадав події 22 січня 1990 року, коли тисячі людей створили живий ланцюг між Києвом та Львовом, відзначаючи День Соборності, тим самим підтвердивши, що ми є народом духовним, об’єднаним як спільною пам’яттю про минуле, так і турботою та відповідальністю за прийдешнє.
 
Окрему увагу Юрій Євгенійович звернув увагу на сьогодення Луганщини як невід’ємної частини єдиної соборної України: «Консолідованою владною командою за підтримки луганчан ми зводимо дім, у якому будуть жити наші діти й онуки. Скоординовані, дружні зусилля обов’язково повинні дати результат. Цей результат – десятки зданих в експлуатацію соціальних об’єктів, серед яких такі важливі, як школа в Олександрівську, філармонія, аеропорт, обласна туберкульозна лікарня, 60-квартирний житловий будинок для медиків. Цей результат втілився не тільки в позитивних економічних показниках, а й у десятках соціальних проектів: підтримка багатодітних родин, дітей-сиріт, створення умов нормального життя для людей з обмеженими фізичними можливостями й багато іншого. Ми маємо бути гордими з того, що за останні два непрості роки нам вдалося стабілізувати ситуацію в економіці, створити умови для соціального та економічного розвитку регіону.
 
Незважаючи на труднощі, пов’язані зі світовою економічною кризою, нам вдалося за підсумками 2008 року залишитися на третьому місці в Україні по обсягах реалізованої промислової продукції. Позитивне фінансове сальдо у 2008 році склало 1 мільярд 200 мільйонів гривень. Зараз ми мобілізуємо всі ресурси, аби економіка області пройшла через випробування кризою з мінімальними втратами. Обласною радою затверджено антикризовий план, який враховується в проекті обласного бюджету. Попереду важкий рік. Але найважливішим завданням для обласної влади є прагнення того, щоб луганчани відчували стабільність у своєму житті. Саме тому ми будемо заощаджувати на всьому, але не на соціальних виплатах».