Прес-центр11 лютого 2009, 21:02

Угода про співробітництво між Луганською обласною державною адміністрацією, Луганською обласною радою та Радою Луганської обласної організації ветеранів України

 

Угода про співробітництво між Луганською обласною державною адміністрацією, Луганською обласною радою та Радою Луганської обласної організації ветеранів України
 
 
 
м. Луганськ                                                                 11  лютого 2009 року
 
 
Луганська обласна державна адміністрація в особі голови Луганської обласної державної адміністрації Антіпова Олександра Миколайовича, що діє на підставі Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Луганська обласна рада в особі голови Луганської обласної ради Голенка Валерія Миколайовича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», регламенту Луганської обласної ради 5-го скликання, рішення обласної ради від 14.04.2006р. № 1/1, та Рада Луганської обласної організації ветеранів України в особі голови Ради Токаря Івана Семеновича, що діє на підставі Статуту (в подальшому разом іменуються «Сторони»), уклали Угоду про наступне:
 
1.Предмет угоди
 
Предметом цієї Угоди є взаємне співробітництво Сторін у питаннях, що стосуються реалізації заходів по всебічному захисту законних прав та інтересів ветеранів Великої Вітчизняної війни, інших воєнних конфліктів, ветеранів праці, військової служби і органів внутрішніх справ, пенсіонерів та громадян похилого віку.  
 
2. Зобов’язання сторін
 
2.1. Луганська обласна державна адміністрація та Луганська обласна рада зобов’язуються:
 
2.1.1.         Забезпечувати реалізацію державної політики в сфері соціального захисту ветеранів війни, праці, військової служби і органів внутрішніх справ, інших пенсіонерів – громадян похилого віку.
 
2.1.2.         Спільно з обласною організацією ветеранів забезпечити відзначення на гідному рівні свят та пам’ятних дат:
66-та річниця з початку визволення України від фашистських загарбників – смт Мілове (16 січня 2009 року);
День визволення міста Луганська від німецько-фашистських загарбників (14 лютого 2009 року);
День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 20-та річниця виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан (15 лютого 2009 року);
День захисників Вітчизни (23 лютого 2009 року);    
Міжнародний жіночий день (8 березня 2009 року);
День Чорнобильської катастрофи (26 квітня 2009 року);
День Перемоги (9 травня 2009 року);
71-ша річниця заснування Луганської області (3 червня 2009 року);
День скорботи та вшанування пам’яті жертв Великої Вітчизняної війни (22 червня 2009 року);
День Конституції України (28 червня 2009 року);
День незалежності України (24 серпня 2009 року);
66-та річниця визволення Луганської області від німецько-фашистських загарбників (3 вересня 2009 року);
День партизанської слави (22 вересня 2009 року);
День ветерана та День людей похилого віку (1 жовтня 2009 року);
65-та річниця визволення України від німецько-фашистських загарбників (28 жовтня 2009 року);
Міжнародний день інвалідів (3 грудня 2009 року);
День Збройних Сил України (6 грудня 2009 року);
День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (14 грудня 2009 року).
 
2.1.3.         Розробити та затвердити заходи з відзначення у 2010 році 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, забезпечити їх виконання.
2.1.4.         Розглянути питання щодо завершення реставрації меморіального комплексу «Гостра Могила» з розбиттям в районі меморіалу скверу «Перемоги».
2.1.5.         Сприяти Луганській обласній організації ветеранів у виконанні нею статутних завдань (надання фінансової підтримки обласній організації ветеранів).
2.1.6.         Забезпечити виконання обласної програми «Патріот Луганщини», затвердженої рішенням шостої сесії Луганської обласної ради від 24 листопада 2006 року № 6/15, зі змінами від 29 травня 2008 року № 22/16.
2.1.7.         Забезпечити виконання умов п’ятистороннього Договору про співпрацю між облдержадміністрацією, обласною радою, Радою обласної організації ветеранів України, обласною молодіжною радою та дитячою громадською організацією «Лугарі» від 25.10.2006 р.
2.1.8.         Забезпечити проведення в 2009 році обласних акцій «Обеліск» та «Вахта Пам’яті».
2.1.9.         Сприяти діяльності Луганського обласного відділення Українського товариства охорони пам’яток історії та культури.
2.1.10.     Забезпечити виїзди фахівців обласного госпіталю для проведення консультацій ветеранів війни та осіб похилого віку спільно з районними та міськими медичними консультативними бригадами.
 
2.2            Рада Луганської обласної організації ветеранів зобов’язується:
 
2.2.1. Брати активну участь у розробці та реалізації комплексних програм, інших заходах, спрямованих на соціальний захист ветеранів, інвалідів, пенсіонерів, всіх громадян похилого віку.
2.2.2. Сприяти розвитку волонтерського руху серед ветеранів та інших пенсіонерів, брати активну участь у роботі регіональної Координаційної ради з питань розвитку та підтримки волонтерського руху.
2.2.3. Приймати активну участь у патріотичному вихованні молоді.
2.2.4. Інформувати членів ветеранських організацій, інших громадян про вжиті заходи з реалізації облдержадміністрацією та обласною радою державної політики в сфері соціального захисту ветеранів, пенсіонерів, людей похилого віку.
 
3. Прикінцеві положення
 
3.1. Зміни та доповнення до цієї Угоди вносяться шляхом укладення додаткових угод. Додаткові угоди до цієї Угоди є її невід'ємною частиною і мають юридичну силу в разі, якщо вони викладені у письмовій формі, підписані Сторонами та скріплені їх печатками.
   3.2. Усі виправлення за текстом цієї Угоди мають силу та можуть братися до уваги виключно за умови, що вони в кожному окремому випадку датовані, засвідчені підписами Сторін та скріплені їх печатками.
   3.3. Ця Угода складена в трьох автентичних примірниках, які мають однакову юридичну силу, – по одному для кожної із Сторін.
   3.4. Угода набирає чинності з моменту її підписання та діє до 31 грудня 2009 року.
 
 
 

Голова Луганської
облдержадміністрації
 
                                       О.М.Антіпов
Голова Луганської
обласної ради
 
                                     В.М.Голенко
  
 
Голова Ради Луганської обласної
організації ветеранів України
 
                                                                                    І.С.Токар