Прес-центр23 квітня 2010, 08:04

Уряд затвердив План загальнодержавних заходів щодо проведення в Україні Року ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років

 Кабінет Міністрів України 14 квітня своїм розпорядженням затвердив План загальнодержавних заходів щодо проведення  Року ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років. Проект відповідного акта на засіданні Уряду представив Міністр праці та соціальної політики України Василь Надрага. За його словами, цим Планом, зокрема, передбачається забезпечити безумовне виконання законів з питань соціального  захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни з урахуванням положень Закону України «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати». Крім того, як поінформував Міністр, буде надано всебічну допомогу громадським організаціям ветеранів, проведено роботу з виявлення, впорядкування й збереження місць поховань осіб, які загинули на території України під час Великої Вітчизняної війни, а також вжиті заходи до запобігання актам вандалізму та руйнування військових поховань і пам’ятників часів Великої Вітчизняної війни.

 
Дуже важливим, на переконання Міністра, є й те, що передбачається розроблення Концепції Державної програми медико-соціального забезпечення ветеранів війни на 2011-2015 роки та Концепції з меморіальної роботи та увічнення пам’яті про події Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та її учасників на 2011-2015 роки; забезпечення автомобілями та поліпшення житлових умов інвалідів Великої Вітчизняної війни І групи.
 
«Реалізація цього Плану забезпечить належну організацію та проведення на державному рівні заходів, присвячених Року ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років, сприятиме вшануванню ветеранів, увічненню їх пам’яті та подвигів, акцентуванню уваги суспільства й органів влади на проблемах ветеранів, патріотичному вихованню громадян України, збереженню спадкоємності поколінь», - наголосив Василь Надрага.
 
За матеріалами офіційного сайту Міністерства праці та соціальної політики України