Прес-центр20 травня 2009, 19:05

Відбулось засідання комісії з питань економічного і соціального розвитку регіону Громадської ради при облдержадміністрації

20 травня 2009 року відбулось засідання комісії з питань економічного і соціального розвитку регіону Громадської ради при облдержадміністрації, в якому взяли участь керівники обласних осередків громадських організацій, які опікуються проблемами підприємництва в Україні, та представники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Члени комісії та запрошені ознайомились з матеріалами Національної доповіді «Про стан та перспективи розвитку підприємництва в Україні», обговорили найбільш гострі питання розвитку підприємництва в області.

Заступник голови комісії Дмитро Поліщук, депутат Луганської облради, голова Луганської обласної організації Асоціації платників податків України, зазначив, що аналіз стану підприємництва за роки незалежності, викладений у Національній доповіді, свідчить, що в його внутрішньому середовищі домінують чинники, що відтворюють сталі негативні процеси: розлад і порушення порядку системи та неможливість саморозвитку. Тому, на його думку, необхідно змінити підходи до формування та реалізації дієвої державної політики розвитку вітчизняного підприємництва.

За підсумками засідання обговорено проект рекомендацій для облдержадміністрації, який буде винесено на розгляд Громадської ради на найближчому засіданні. Утім, для вироблення остаточного варіанту проекту рекомендацій члени комісії вирішили зібратися ще раз – у понеділок, 25 травня.