Прес-центр21 вересня 2009, 19:09

Звернення голови Державного комітету України у справах ветеранів з нагоди Дня партизанської слави

 

Шановні ветерани партизанського руху!
Дорогі партизани і підпільники!
        У День партизанської слави ми з безмежною вдячністю говоримо про мужність, стійкість та самовідданість ветеранів антифашистського опору – партизанів і підпільників. 
        Під час фашистської навали тисячі синів і дочок України встали на захист своє рідної землі. Партизанський рух став своєрідним „третім фронтом", від якого залежали успіхи діючої армії. 
        У боротьбі з ворогом в роки війни на окупованій території України брало участь понад 500 тисяч партизанів і підпільників, які діяли у складі 60 партизанських з'єднань і близько 2 тисяч партизанських загонів і розвідувально-диверсійних груп. В нерівній боротьбі з фашистами вони вершили подвиг, наближаючи Велику Перемогу, заради життя майбутніх поколінь. 
        За мужність і героїзм, виявлені в боротьбі з ворогом, 200 тисяч партизанів і підпільників нагороджено орденами і медалями, 223 з них визнано гідними звання Героя Радянського Союзу.
        Сувора правда війни назавжди залишиться в народній пам’яті, а подвиг тих, хто віддав життя за сьогоднішній день, ніколи не забудеться. 
        Честь вам і шана, дорогі партизани й підпільники! 
        Низько вклоняємося вам, шановні ветерани, і висловлюємо щиру подяку за ваш подвиг.
        Від  Державного комітету України у справах ветеранів та себе особисто приміть самі теплі вітання і щирі побажання з нагоди Дня партизанської слави. 
        Бажаю вам міцного здоров’я, великого родинного щастя, миру, взаєморозуміння, злагоди та добробуту. Нехай кожен день вашого життя буде сповнений радістю, теплом і новими здобутками, а ваші добрі справи примножать славу України. 

        З повагою,

Голова Державного комітету України
у справах ветеранів
Герой Радянського Союзу                                                                                               

І. Плосконос