Прес-центр22 грудня 2017, 15:12

22 грудня 2017 року відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка з представниками Благодійного фонду «Восток-СОС»

Сьогодні у приміщенні облдержадміністрації відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка з представниками Благодійного фонду «Восток-СОС» В’ячеславом Ліхачовим, Костянтином Рєуцьким, Тімом Бозе («DRA», Німеччина), Ніколаусом фон Твікелем (Німеччина), Петром Пойманом (Чеська Республіка) та Андрієм Стріжаком (ініціативна «Гуманітарний маршрут «Білорусь-АТО»).

У робочій нараді також взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, обласної прокуратури, військової прокуратури, прикордонники області та співробітники служби МНС.

Фонд «Восток-СОС» спільно з німецькою недержавною організацією «DRA» та польським «Гельсінським Фондом Прав Людини» реалізують проект, спрямований на дослідження гуманітарної ситуації у районах Луганської області, що найбільш постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Протягом зустрічі були обговорені важливі питання, а саме: кількість цивільного населення області, що загинуло або отримало поранення внаслідок бойових дій та обстрілів з боку незаконних збройних формувань; основні проблеми соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО) та кількість ВПО, що зареєстровані на території області.

Крім того, під час дискусії обговорювалася проблема наявності об’єктів зруйнованої інфраструктури, сума нанесених збитків та кількість коштів, які необхідні для їх повного відновлення. Були наведені приклади населених пунктів області, розташованих вздовж лінії розмежування, що наразі повністю або частково залишилися без водо- та газопостачання.

Представники благодійного фонду «Восток - СОС» мали можливість детально ознайомитися з ситуацією у сфері українського теле- та радіомовлення на території області, в тому числі, досягнень керівництва Луганщини у питанні зменшення впливу російських ЗМІ на жителів області,  які знаходяться на території, тимчасово непідконтрольній українській владі.

Зустріч пройшла у дружній та діловій атмосфері.