Прес-центр27 березня 2018, 15:03

27.03.2018 ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ НОРВЕЗЬКОЇ РАДИ У СПРАВАХ БІЖЕНЦІВ В УКРАЇНІ

Сьогодні, 27 березня заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик зустрілася з представниками делегації Норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC).

До складу делегації увійшли Жанлука Галі, Регіональний менеджер NRC, Елізабет Коєк, радник з питань захисту та адвокації NRC та Наталія Якубовська, менеджер програми «Інформування, консультування та правова допомога» NRC.

Від Луганської облдержадміністрації були присутні виконуючий обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення Людмила Козлова, головний спеціаліст відділу міжнародної технічної допомоги та європейської інтеграції управління міжнародної технічної допомоги, європейської інтеграції та інвестиційної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Євгеній Целіщев.

Під час зустрічі сторони обговорили шляхи підтримки внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО) у знаходженні довготривалих рішень їх переміщення.

Представниками Норвезької ради у справах біженців в Україні було запропоновано створення інформаційного профайлу, спільно з керівництвом облдержадміністрації, у якому необхідно відобразити проблеми, бар’єри, що стають на шляху ВПО у реалізації своїх прав.

«Ми підтримуємо співпрацю та консолідацію зусиль на шляху до спільного вирішення питань, пов’язаних з реалізацією ВПО своїх прав. Міжнародна підтримка є для нас дуже важливою, оскільки на сьогодні отримання та забезпечення статусу ВПО створює багато проблем для населення», - відмітила Ольга Лішик.

Наприкінці зустрічі сторони домовилися про подальшу плідну співпрацю та консолідацію зусиль для підтримки прав ВПО.