Прес-центр23 cічня 2018, 14:01

Продовження співпраці з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні

Сьогодні, у приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, в якій від Луганської області брали участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, заступник директора Департаменту – начальник управління міжнародної технічної допомоги та європейської інтеграції Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності обласної держадміністрації Костянтин Мєшков, заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Сергій Хлякін.

До складу делегації Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні увійшли Себастьян Трюффо – керівник програми з питань води, санітарії та гігієни Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у м. Києві, Наталія Коломієць – спеціаліст з питань води, гігієни та санітарії Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у м. Києві, Андрій Солоненко – консультант з питань води, санітарії та гігієни Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) м. Краматорськ.

На початку зустрічі Себастьян Трюффо розповів, що у 2018 році ЮНІСЕФ за підтримки уряду Німеччини планує збільшити обсяги гуманітарної допомоги комунальним підприємствам з водопостачання та водовідведення, та децентралізованим системам водопостачання. Реалізація проекту на Луганській області передбачає  виділення коштів у розмірі 4,5 млн євро. Крім того, ЮНІСЕФ планує продовжувати гуманітарну допомогу за напрямом води, санітарії та гігієни для населення області, яке постраждало внаслідок конфлікту.

У свою чергу, Вадим Данієлян подякував представникам ЮНІСЕФ за всебічну допомогу мешканцям Луганської області, зокрема за гуманітарну допомогу Попаснянському районному водоканалу та  розповів про загальний стан на Луганщині у сфері водозабезпечення, санітарії та гігієни, зупинившись на проблемних питаннях області. «У зв’язку з проведенням антитерористичної операції на Сході України на вирішення вищезазначених питань було значно скорочено обсяг фінансування з обласного бюджету. У 2018 році на вирішення проблем водозабезпечення, санітарії і гігієни заплановано лише 38 млн грн (до 2014 року сума складала 268 млн грн)», - зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Наприкінці зустрічі, сторони домовились ознайомитись з Регіональною програмою «Питна вода Луганщини на 2006-2020 роки» та Регіональною програмою поводження з твердими побутовими відходами у Луганській області для подальшого співробітництва.

Зустріч та переговори пройшли в дружній, діловій та конструктивній формі.