Прес-центр15 березня 2018, 09:03

ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ ЛУГАНЩИНИ З НАДЗВИЧАЙНИМ І ПОВНОВАЖНИМ ПОСЛОМ ЛИТОВСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ В УКРАЇНІ

За ініціативи Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації у Східноукраїнському національному університеті ім. В. Даля відбулася зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюса Януконіса та Голови Представництва НАТО в Україні Александера Віннікова зі школярами і студентами Луганської області на тему «Гібридні та інформаційні загрози у сучасному світі».

На початку лекції директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко представив високоповажних гостей та розповів про мету зустрічі, яка полягає у сприянні позитивного формування поглядів щодо національного курсу країни стосовно євроатлантичної інтеграції, розвіянні міфів щодо вступу України до НАТО та напрямах подальшої співпраці регіону з Альянсом.

Марюс Януконіс зазначив, що Посольство Литовської Республіки в Україні є контактним Посольством НАТО та підтримує Україну, її суверенітет, територіальну цілісність та її шлях до євроатлантичної інтеграції.

«Ми завжди готові поділитися своїм позитивним досвідом, активно сприяти та допомагати Україні на її шляху», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні.

У свою чергу, Александер Вінніков подякував за запрошення відвідати Луганську область та за надану можливість зустрітися з молоддю Луганщини.

На жаль, негативне ставлення певної кількості громадян України до північноатлантичної інтеграції значною мірою зумовлено наявністю факторів, які впливають на сприйняття євроатлантичної інтеграції. Таким чином, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення набуває особливої актуальності. Основним принципом проведення зазначеної діяльності є досягнення максимального рівня неупередженості у донесенні інформації.

Під час зустрічі Александер Вінніков розповів про основну мету Альянсу, її принципи та пріоритетні напрямки діяльності в Україні.

Підсумовуючи свій виступ, пан Вінніков зазначив, що підтримка України з боку НАТО залишається активною та цілеспрямованою.

Наприкінці лекції між поважними гостями, студентами та молоддю Луганщини відбулася жвава дискусія, де останні мали змогу поставити запитання щодо перспектив вступу України до НАТО, стабільності та миру у світі.