Прес-центр22 cічня 2018, 10:01

Зустріч з представниками делегації Центру з питань американсько-українських відносин

19 січня у приміщенні Луганської облдержадміністрації відбулася зустріч з представниками делегації Центру з питань американсько-українських відносин, в якій від Луганської області брав участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та заступник директора Департаменту – начальник управління міжнародної технічної допомоги та європейської інтеграції Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Костянтин Мєшков.

До складу американської делегації увійшли Микола Грицковян – директор Центру відносин США-Україна у Вашингтоні та Борис Потапенко - член Комітету з зовнішніх справ Українського конгресового комітету Америки.

Візит було здійснено у продовження моніторингової місії, проведеної в червні 2017 року Американською радою зовнішньої політики - аналітичного центру з досліджень зовнішньополітичної проблематики, який надає інформацію членам Конгресу та представникам Адміністрації США.

У ході зустрічі присутні обговорили питання гуманітарної та безпекової ситуації в регіоні, вплив російської пропаганди на мешканців Луганщини та подальші перспективи розвитку Луганської області.

Юрій Клименко подякував Уряду Сполучених Штатів Америки та американському народу за підтримку та небайдужість до проблем області.

Нагадаємо, що антено-щоглова споруда висотою 134 м була встановлена в Луганській області за рахунок міжнародної технічної допомоги за сприяння Міністерства інформаційної політики України. Металеву конструкцію вежи отримано від Уряду Сполучених Штатів Америки.

Встановлення телевежі дало можливість громадянам України, що знаходяться на тимчасово непідконтрольній українській владі території області, дивитись українські телеканали.

Під час перемовин, Юрій Клименко розповів про загальну ситуацію в регіоні та наголосив, що пріоритетними напрямками роботи облдержадміністрації є безпека, охорона здоров’я, освіта та розвиток енергетичного та аграрного секторів, відновлення та розвиток інфраструктури регіону. «Луганщина – це мирна та працьовита область! Ми сподіваємось, що за підтримки та допомоги наших партнерів ми зможемо об’єднатися, адже тільки завдяки спільним зусиллям ми зможемо досягти миру та злагоди для нашого краю!», -  наголосив Юрій Клименко.

Зустріч та переговори пройшли в дружній, діловій та конструктивній формі.