Прес-центр6 листопада 2018, 14:11

До кінця наступного року в області почнуть діяти центри комплектування та соціальної підтримки, – брифінг

Про це на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації доповів начальник відділу комплектування та призову – заступник військового комісара Луганського обласного військового комісаріату Олексій Сіроштан.

Він зауважив, що Указом Президента України від 06.06.2016 № 240 уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року «Про Стратегічний оборонний бюлетень України».

Ним передбачено створення на базі військових комісаріатів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у Командуванні Сухопутних військ Збройних Сил України.

На території України це реалізовуватиметься у три етапи. До 30 січня 2018 року відбулася апробація нової організаційної структури територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Чернігівській області.

До 30 грудня 2018 року цей процес триватиме ще у чотирьох областях. А вже до 30 грудня наступного року усі інші області мають почати роботу у режимі територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, у тому числі й Луганська.

«У структурі передбачається створення обласного, міських та районних центрів комплектування. Це має значно підвищити імідж цих підрозділів, призведе до більшої прозорості в системі надання послуг військовозобов’язаним, резервістам, військовослужбовцям, ветеранам війни та військової служби, пенсіонерам з числа військовослужбовців ЗСУ та членам їх сімей, удосконалення порядку комплектування військ особовим складом та організації оборонно-мобілізаційної роботи», – наголосив Олексій Сіроштан.

Їх діяльність поділятиметься на оборонну роботу (комплектування особовим складом у мирний час та особливий період, організація та ведення територіальної оборони), соціальну підтримку та юридичну допомогу.