Гаряча лінія облдержадміністрації
063-306-48-50
066-833-68-31
056-720-70-94
Оперативний черговий облдежадміністрації
095-910-19-20
Гаряча лінія з гуманітарних питань
0800-332-475
Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації інформує, що за даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за другу декаду квітня 2016 року в порівнянні з першою декадою квітня 2016 року, на контрольованій українською владою території Луганської області, склалась наступна цінова ситуація.
Знизилися ціни на:
- яйця курячі (на 6,5 % - з 10,40 грн до 9,72 грн);
- капусту ( на 4,5 % - з 10,24 грн до 9,78 грн);
- яловичину (на 1,4 % - з 74,65 грн до 73,63 грн);
- картоплю (на 0,9 % - з 5,33 грн до 5,28 грн);
- цукор (на 0,8 % - з 14,62 грн до 14,51 грн);
- буряк (на 0,7 % - з 10,62 грн до 10,55 грн);
- моркву (на 0,6 % - з 11,92 грн до 11,85 грн);
- цибулю ріпчасту (на 0,5 % - з 7,74 грн до 7,70 грн);
- макаронні вироби (на 0,2% - з 9,73 грн до 9,71 грн).
Незмінними залишились ціни на :
хліб житній, житньо-пшеничний (10,56 грн), хліб пшеничний з борошна першого ґатунку (11,24 грн), рис (17,85 грн), сало (36,80 грн), ковбаси варені першого ґатунку (45,00 грн), сметану (30,74 грн), сир м’який ( 71,891 грн), олію соняшникову (29,51 грн).
Поряд з цим спостерігається подорожчання цін на:
- м’ясо птиці (на 5,2 % - з 36,88 грн до 38,81 грн);
- масло вершкове (на 4,3 % - з 99,44 грн до 103,76 грн);
- крупу гречану (на 2,7 % - з 31,95 грн до 32,81 грн);
- борошно пшеничне (на 1,0 % - з 8,18 грн до 8,26 грн);
- молоко (на 1,0 % - з 9,25 грн до 9,34 грн);
- свинину (на 0,4 % - з 61,60 грн до 61,82 грн).
Середні роздрібні ціни на рис, буряк та моркву по області входять до трійки найвищих серед інших регіонів України.
Крім того, в області нижчі за середньоукраїнські ціни на: молоко (на 24,8 %), ковбаси варені першого ґатунку (на 20,0 %), яловичину (на 10,3 %), сало (на 8,5 %), свинину (на 6,4 %), олію соняшникову (на 4,3 %), сметану (на 4,2 %), борошно пшеничне (на 3,6 %), капусту (2,4 %), м’ясо птиці (на 2,3 %), масло вершкове (на 1,2 %), макаронні вироби (на 0,8 %), сир м’який (на 0,7 %).
Загалом темпи зміни цін на основні продовольчі товари протягом другої декади квітня 2016 року на споживчому ринку області не перевищують темпів, що спостереджуються в цілому по Україні.