Прес-центр6 липня 2018, 11:07

Громадськість активізувала роботу з обговорення проекту структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області

5 липня відбулася робоча зустріч представників Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації та Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області з питання обговорень проекту структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області.

Ольга Севостьянова, заступник директора Департаменту – начальник управління економічного та соціального розвитку, ознайомила присутніх про проведену роботу із приведення у відповідність структури Програми.

В ході обговорень Голова Асоціації Володимир Прокопенко наголосив на важливість порушеного питання в період децентралізаційної реформи та розвитку системи місцевого самоврядування.

Альберт Зінченко, заступник Виконавчого директора Асоціації, запропонував звернути увагу на зміни, які найближчим часом будуть внесені до Порядку розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації зокрема – реалізація регіональних стратегій і планів заходів на засадах смарт-спеціалізації, що передбачає визначення в рамках регіональної стратегії окремих стратегічних цілей та завдань щодо розвитку видів економічної діяльності, які мають інноваційний потенціал, з урахуванням конкурентних переваг регіону.

За результатами зустрічі прийнято рішення про надання пропозицій Асоціацією органів місцевого самоврядування Луганської області відповідних пропозицій для урахування в структурі Програми економічного і соціального розвитку Луганської області та її додатків.