Прес-центр21 червня 2018, 11:06

Малим і середнім підприємствам Донбасу допоможуть в реалізації енергоефективних проектів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ запрошують підприємства взяти участь у процесі відбору для отримання технічної підтримки з визначення та реалізації енергоефективних пілотних проектів. Загалом, для співпраці буде обрано близько 60 компаній.

Проект двостороннього технічного співробітництва «Консультування підприємств з енергоефективності» пропонує компаніям хлібопекарської та молочної промисловості, а також машинобудування та виробництва неметалевих будівельних матеріалів подати свої заявки про участь у пілотних проектах для забезпечення енергоефективності, зниження енергозатрат та підвищення конкурентоспроможності. Особливо вітаються заявки малих та середніх підприємств.

Пілотні проекти складаються з трьох етапів:

1. Детальний енергоаудит: на першому етапі вибрані компанії отримають звіт з переліком енергозберігаючих рішень для конкретних підприємств.

2. Розробка рентабельних проектів з енергоефективності: на основі результатів першого етапу обрані компанії отримають чіткий план впровадження енергозберігаючих та економічних заходів.

3. Підтримка у впровадженні проектів: на цьому етапі експерти GIZ нададуть компаніям інжиніринговий і консультативний супровід в реалізації проектів, розроблених на попередньому етапі.

Фінансування заходів компанії-учасники будуть проводити за свій рахунок. Зацікавлені у співпраці компанії повинні заповнити форму заявки не пізніше 22 червня 2018 року на електронну пошту: nataliia.usenko@giz.de, Наталія Усенко.

З більш детальною інформацією можна ознайомитися за посиланням: https://www.giz.de/en/worldwide/66474.html.