Прес-центр26 cічня 2018, 08:01

Відбувся семінар «Підвищення якості закупівель у системі ProZorro.»

23 та 24 січня 2018 року в приміщенні Луганської облдержадміністрації відбувся семінар за темою «Підвищення якості закупівель у системі ProZorro.» з головами тендерних комітетів та відповідальними особами за державні закупівлі, представниками обласної державної адміністрації та іншими органами виконавчої влади.

Семінар відкрив заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Єгор Скіртач, який зазначив необхідність вдосконалення ефективності управління у сфері публічних закупівель.

У заході взяли участь куратор впровадження реформи держзакупівель в Дніпропетровській області, заступник голови правління ГО “Платформа громадський контроль Денис Селін та експерт по ProZorro, ГО “Платформа громадський контроль Денис Баранець

Під час семінару обговорено особливості планування закупівельної діяльності. Крім того, розглянуто питання як уникнути найпоширеніших помилок при проведенні закупівель, як покращити якість закупівель, особливості здійснення моніторингу закупівель контролюючими органами відповідно до закону №4738-д від 21.12.2017г. Разом з тим, учасникам тренінгу надавались відповіді на актуальні питання стосовно процедур публічних закупівель.

Громадська організація “Платформа громадський контроль” впродовж останніх двох років співпрацює з Дніпропетровською та Донецькою обласною державною адміністрацією над підвищенням якості закупівель. За цей час експерти організації провели навчальні семінари для близько 7500 представників розпорядників бюджетних коштів, та  підприємців з Донецької, Дніпропетровської та Запорізької областей, розробили методичні матеріали та навчальні відео-уроки.