Прес-центр6 листопада 2018, 11:11

Електронний кабінет платника: тепер є можливість перевірки фіскального чека

На веб-порталі ДФС запроваджено електронний сервіс «Пошук фіскального чека». За допомогою цього сервісу платники мають змогу оперативно отримати інформацію про здійснені розрахункові операції у будь-якій торговельній точці будь-якого населеного пункту країни.

Можливість перевірки чеку через електронний сервіс, встановлення достовірності його даних та факту передачі до ДФС є запорукою захисту прав громадян як споживачів, а також запобіжником зловживань під час здійснення розрахункових операцій.

У разі відсутності або невідповідності реквізитів чеків на сервері ДФС наявному розрахунковому документу можна направляти до ДФС письмові звернення з цих питань з додаванням копій отриманих розрахункових документів для організації та проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів.

Крім того, у разі отримання користувачами фіскального чеку, який викликає сумнів, вони теж можуть надіслати до ДФС електронний лист із прикріпленим фото чеку.

Сервіс знаходиться у відкритій частині Електронного кабінету, доступ до якої здійснюється в режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації особи за посиланням: cabinet.sfs.gov.ua/cashregs/check.

Пошук електронного чеку здійснюється за його фіскальним номером та датою.

За матеріалами Головного управління ДФС у Луганській області