Прес-центр25 березня 2016, 14:03

Головні редактори міських і районних комунальних видань зустрілись в облдержадміністрації

Сьогодні, 25 березня, в облдержадміністрації Департаментом масових комунікацій облдержадміністрації організовано зустріч з головними редакторами місцевих комунальних засобів масової інформації.

На початку заходу заступник керівника апарату облдержадміністрації  Альбіна Кушелева привітала головного редактора газети «Рубіжанські новини» Софію Лавренюк з 85-ю річницею з дня виходу першого номеру цього видання у світ і вручила обласні нагороди.

На зустрічі обговорювались проходження процесу реформування та роздержавлення комунальних ЗМІ у містах і районах відповідно до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», а також його особливості, як у розрізі міст і районів області, так і на загальнонаціональному рівні, враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію.

Також присутнім запропоновані шляхи підтримки місцевих ЗМІ з боку обласної влади за рахунок посилення матеріально-технічного забезпечення редакцій, висвітлення діяльності облдержадміністрації на шпальтах місцевих комунальних газет, надання методичної та консультаційної допомоги.

Отримані від керівників місцевих видань пропозиції будуть враховані під час розробки регіональної цільової програми розвитку інформаційної сфери Луганської області на 2016-2018 роки.