Архів новин

16 марта 2016

За підсумками засідання регіональної комісії з питань техногенно-економічної безпеки була відновлена подача електроенергії водопостачальникам Лисичанська та Сєвєродонецька

Сьогодні, 16 березня, заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-економічної безпеки і надзвичайних ситуацій, де обговорювалося питання відключення електроенергії водопостачальникам.

Про ситуацію навколо соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам розповіла Елеонора Поліщук на брифінгу для ЗМІ

Про ситуацію навколо соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам розповіла на брифінгу для ЗМІ в ОДА директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

 

За її словами, станом на 10 березня на підконтрольній Україні території області зареєстровано 256756 внутрішньо переміщених осіб. Серед них пенсіонерів – 188637, дітей віком до 18 років – 20389, працездатних осіб – 30428.

 

Компенсаційні виплати на проживання отримують 42390 осіб. Елеонора Поліщук зазначила, що від правоохоронних органів Департамент отримав списки внутрішньо переміщених осіб, відносно яких буде проведено перевірку фактичного місця їх проживання та правомірності отримання соціальних виплат. «Разом з тим, довідки залишаються дійсними, вони не анулюються»,– підкреслила вона. Після вилучення зі списків, до яких увійшло спочатку 125252 осіб, повторних записів, двійників та тих, яких важко ідентифікувати, залишилося 99000 осіб. Після опрацювання виплата пенсій призупинена 86026 пенсіонерам, інші соціальні виплати – 3067 особам.

Відновлено електропостачання

Сьогодні, 16 березня, відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-економічної безпеки і надзвичайних ситуацій, де обговорювалося питання відновлення електропостачання підприємств водопостачання.ТОВ «ЛЕО», посилаючись на заборгованість, відімкнуло подачу електроенергії підприємствам ЛКСП «Лисичанськводоканал» та ТОВ «ТАУН СЕРВІС». В результаті цих дій, в м. Лисичанську було знеструмлено 4 каналізаційно-насосні станції та 2 водонапірно-насосні станції ЛКСП «Лисичанськводоканал». Без водопостачання залишилися 4000 абонентів м. Привілля, також виникла техногенно-екологічна загроза підтоплення та забруднення території. У м. Сєверодонецьку було знеструмлено 6 підсосні насосних станцій ТОВ «ТАУН СЕРВІС». У результаті мешканці 110 багатоквартирних будинків з 5-го по 9-ий поверхи, а це  близько 16500 абонентів, залишилися без водопостачання. За результатами вжитих заходів подачу електроенергії відновлено.

16 березня 2016 року відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

16 березня 2016 року відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Клименка Ю.Ю.

90 дітей Луганської області відправилися на зустріч незабутнім враженням в ДЗОВ «Зоряний»

90 дітей шкільного віку від 7 до 17 років  з м. Рубіжне та Станиці-Луганської, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, вирушили на відпочинок та оздоровлення до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Зоряний», що у с. Карапиші  Миронівського району Київської області.

Про ситуацію навколо соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам розповіла Елеонора Поліщук на брифінгу для ЗМІ

Про ситуацію навколо соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам розповіла на брифінгу для ЗМІ в ОДА директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

15 березня 2016 року в Торгово-промисловій палаті України в рамках Днів Луганщини було проведено економічний форум «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості».

15 березня 2016 року в Торгово-промисловій палаті України в рамках Днів Луганщини було проведено економічний форум «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості». У форумі взяли участь представники дипломатичних установ іноземних держав в Україні, Міністр аграрної політики та продовольства України Павленко О.М., голова Держагентства з відновлення Донбасу Черниш В.О., заступник міністра економічного розвитку Клименко Ю.Л., посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Кононенко А.П., заступник голови Київської міської державної адміністрації  Старостенко Г.В., представники міжнародних організацій, бізнесу, голови облдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування.

 

 

У Києві пройшла виставка виробів народних майстрів Луганщини

Cьогодні, 16 березня в Національному музеї літератури України відбулась виставка виробів народних майстрів Луганщини

У Марківському районі планують запустити асфальтно-бетонний та цегельний заводи

Голова Марківської райдержадміністрації Віктор Чернік у ході апаратної наради в облдержадміністрації розповів про соціально-економічний розвиток району за 2015 рік

Відбулася зустріч із делегацією Програми Розвитку ООН в Україні

15 березня 2016 року заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з делегацією Програми Розвитку ООН в Україні у складі гуманітарного координатора, постійного представника ПРООН в Україні Ніла Вокера, радника з гуманітарних питань Янни Тхай та радника з гуманітарних питань Тагуї Мелкумян. Також участь у зустрічі взяла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

 

Мета візиту делегації – обговорення нагальних проблем Луганщини, зокрема, про діючі та заплановані для відкриття контрольні пункти в’їзду-виїзду через лінію розмежування, соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам. Юрій Клименко поінформував щодо соціально-економічної обстановки в регіоні, проблемах у відновленні зруйнованої інфраструктури, а також поділився з гостями планами щодо відкриття автомобільного пункту перетину біля населених пунктів Золоте та Новотошківка. 

В НАЦІОНАЛЬНОМУ МУЗЕЇ ЛІТЕРАТУРИ ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА ВИРОБІВ НАРОДНИХ МАЙСТРІВ ЛУГАНЩИНИ

 

16 березня в Національному музеї літератури України відкрилася виставка виробівнародних майстрів Луганщини, що проходить в рамках культурно-мистецької акції«Нескорена Луганщина» — Днів Луганської області у місті Києві. Проект реалізовуєтьсяза підтримки Міністерства культури України та Луганської обласної державноїадміністрації.

Відкрили виставку Перший заступник Міністра культури Ігор Ліховий та заступникголови Луганської обласної державної адміністрації з питань соціальної та гуманітарноїсфери Ольга Лішик.

«Знедавна Луганщина посіла особливе місце в інформаційному та культурному просторіУкраїни, на цій землі відбуваються трагічні події. Але як би не лютував російськийагресорЛуганщина завжди була і залишається невід’ємною частиною державного, духовного, культурного та політичного середовища України. І сьогодні ця виставкаяскраво ілюструє нам глибинне відчуття національних традиційзбережених в даномурегіоні — сказав Ігор Ліховий.

Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації з питань соціальної тагуманітарної сфери Ольга Лішик подякувала Міністерству культури України таНаціональному музеї літератури України за можливість на високому рівні презентуватинародне мистецтво Луганщини.

 

Експозиція зібрання презентує мистецтво луганчан: різьблення по дереву, ковку,живопис, фотомистецтво, в’язання, вишивку, валяння з вовни, витинанку,лялькарство, писанкарство, прикраси з бісеру та напівкоштовного каміння,лозоплетіння та петриківський розпис. Окрім цього, на виставці представлені предметиінтер’єру та побутові речі: рушники, килими, дерев’яний посуд.

 

Загалом до експозиції увійшли 253 роботи 50-ти кращих майстрів Луганщини, середяких 9 народних майстрів та 1 заслужений майстер України. Це митці, які незалежновід їх теперішнього місця перебування та не зважаючи на складну ситуацію регіону,продовжують підтримувати народну творчість Луганщини. Серед них — ОлександрРоманенко, заслужений майстер України, автор колекції дерев’яних байбаків, що єодним з символів Луганської області, Леонід Терещенко, народний майстер Луганщини, автор роботи «Чарівне дзеркальце» та Олександр Моєсєєнко, автор скульптури «ВишкаДонецького аеропорту».

Під час відкриття виставки прозвучав виступ фольклорного колективу ансамблю пісніта танцю Луганської обласної філармонії «Радани» — це 15 молодих артистівтворчістьяких орієнтована на збереження і відродження музичних традицій українськоїкультуриЗокремаколектив виконує класичнісучаснінародніобрядові таінструментальні твори. За час свого існування (вересень 2015 – січень 2016 рр.) вінпідготував 2 тематичні концертні програми та здійснив 2 сольних концерти — «ЗБатьківщиною в серці» і «На рік добрий, на вік довгий».

Виставка діятиме до 21 березня 2016 року.

 

Великі платники Луганщини сплатили понад 122 мільйони гривень єдиного внеску

Платники, які знаходяться на обліку в Спеціалізованій державній податковій інспекції з обслуговування великих платників у місті Луганську МГУ ДФС з початку 2016 року перерахували до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування 122,1  млн. гривень єдиного внеску.

Укрзалізниця збудує нову залізницю у Луганській області

Під час проведення Днів Луганщини у місті Київ Луганська обласна військово-цивільна адміністрація та ПАТ «Українська залізниця» уклали Меморандум у якому передбачаються заходи з будівництва залізниці між смт Білокуракиним та м. Сватовим у Регіональній програмі дорожнього будівництва у Луганській області на 2016 – 2019 роки.

Контрольна перевірка Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області

15.03.2016 року було проведено, спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області, контрольну перевірку стану організації роботи служби діловодства, архівного підрозділу та ЕК Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області.

Укразалізниця збудує нову залізницю у Луганській області

Під час проведення Днів Луганщини у місті Київ Луганська обласна військово-цивільна адміністрація та ПАТ «Українська залізниця» уклали Меморандум у якому передбачаються заходи з будівництва залізниці між смт Білокуракиним та м. Сватовим у Регіональній програмі дорожнього будівництва у Луганській області на 2016 – 2019 роки.