Прес-центр16 березня 2016, 14:03

У Києві пройшла виставка виробів народних майстрів Луганщини

Cьогодні, 16 березня в Національному музеї літератури України відбулась виставка виробів народних майстрів Луганщини. Захід пройшов у рамках проведення Днів Луганщини у місті Києві.

На захід завітали перший заступник Міністра культури Ігор Ліховий, голови провідних Департаментів Мінкульту, голова Національної спілки майстрів народного мистецтва України Євген Шевченко, представники Українського центру культурних досліджень, учні та педагоги із школи мистецтв ім. Тараса Шевченка. 
До творчої експозиції увійшли 253 роботи 50-ти кращих майстрів Луганщини. Відвідувачі могли побачити різьблення по дереву, кавку, живопис, фотомистецтво, в’язання, вишивку, валяння з вовни, витинанку, лялькарство, писанкарство, прикраси з бісеру та напівкоштовного каміння, лозоплетіння та петровський розпис майстрів Луганщини. 
Особливий сегмент склали роботи Олександра Романенко, заслуженого майстра України, який представив колекцію дерев’яних байбаків, що є одним з символів Луганської області.
«Я вітаю вас із цим культурним святом і пропоную всім відвідати всі заходи в рамках Днів Луганщини. Від імені Міністерства культури хочу вас запевнити, що ми готові підтримати будь-які ваші пропозиції щодо розвитку культури. Луганській області є що показати в Україні та за її межами», ¬- сказав перший заступник Міністра культури Ігор Ліховий.
«Ця виставка вразить вас. Я дякую Міністерству культури за допомогу. Вони підтримали нашу маленьку ідею, щоб представити Луганщину саме в такому вигляді - мирну і прагнучу до миру. Показати, що у нас є справжнє українське коріння. Наприклад, сьогодні, у виставці є рушники з вишивкою яка притаманна кожному району Луганської області», ¬ - зазначила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик. 
Нагадаємо, що в рамках мистецької акції «Нескорена Луганщина» творчі колективи Луганщини представлять ще низку мистецьких заходів:
16 березня о 19:00 Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр представить комедію «За двома зайцями» Михайла Старицького в незвичайній інтерпретації молодого режисера Євгена Мерзлякова.
17 березня о 19.00 до уваги глядачів буде представлена соціально-психологічна драма «Маклена Граса» Миколи Куліша у постановці заслуженого діяча мистецтв Володимира Московченка.
Вистави Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру відбудуться у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка (м. Київ, пл. Івана Франка, З).